Cenazeler ailelere teslim edildi, gözaltı sayısı 6’ya yükseldi

Mêrdîn İpekyolu’nda taranan araçta öldürülen 5 kişinin cenazesi Duhok’a götürülmek üzere ailelerine teslim edildi; olayla ilgili gözaltına alınanların sayısı ise 6’ya yükseldi.

Mêrdîn’de Nisêbîn (Nusaybin) ve Qoser (Kızıltepe) ilçeleri arasındaki Qesra Serçixan (Durakbaşı) mevkiinde gece saatlerinde Irak plakalı bir araca dönük gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu araçta bulunan ve Federe Kurdîstan Bölgesine kayıtlı Hindirin Abdullah Salih (39), Wahida Haydar Casim (63) ve Abdullah Saleh Mustafa (69) olay yerinde yaşamını yitirdi. Hastaneye kaldırılan Çimen Şahin Halid (75) ve ardından Elazığ’a sevk edilen Ahmed Celaleddin İbrahim (45) de tedavi gördükleri hastanede yaşamını yitirdi.

4 kişinin otopsi işlemleri Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılırken, Ahmed Celaleddin İbrahim’in otopsi işlemleri ise Elazığ’da yapıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, yaşamını yitirenlerin cenazeleri otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi.

Elazığ’da yakınlarına teslim edilen İbrahim’in cenazesi Mêrdîn’e getirilerek, burada bulunan 4 cenaze de aynı araca yüklendi. Cenazeler, ardından Duhok’a götürülmek üzere Habur Sınır Kapısı’na doğru yola çıkarıldı. 

Öte yandan olaya dair gözaltına alınanların sayısı ise 6’ya yükseldi.