‘Can güvenliğimiz yok’

Maraş Türkoğlu 1 No’lu L Tipi Cezaevi’ne sevk edilen 6 tutsak, can güvenliklerinin bulunmadığını bildirerek aileleri aracılığıyla çağrıda bulundu.

Mersin Tarsus 3 No’lu T Tipi Cezaevi’nde kalan Ahmet Nas, Ercan Daşkesen, Veysi Altan, Şifa Erdoğan, Rıdvan Kaya ve Suat Okur isimli tutsaklar, 19 Temmuz günü yeni açılan Maraş Türkoğlu 1 No’lu L Tipi Cezaevi’ne sevk edildi. Ancak tutsalar sevk sırasında ve götürüldükleri cezaevinde hakaret, psikolojik baskı ve fiziki işkenceye maruz kaldıklarını belirtti.

Bu tutsaklardan biri olan Ahmet Nas’ın ailesi aracılığıyla paylaştığı bilgilere göre, ring aracına bindirilerek yola çıkarılan 6 tutuklu, yol boyunca jandarmadan hakaret işitip, kötü muamele gördü.

12 saatlik ring aracı yolculuğunun ardından götürüldükleri Maraş Türkoğlu 1 No’lu L Tipi Cezaevi girişinde tüm eşyalarına el konulduğunu aktaran Nas, ailesi aracılığıyla şunları belirtti: “Burada insanlık dışı uygulamalara maruz kaldık. Cezaevi girişinde bize çıplak aramayı dayattılar kabul etmedik. Ancak zor kullanarak ve işkence ederek bu uygulamayı yapmaya çalıştılar. Sonrasında bizi inşaat gibi bir yere koydular. Şimdi de askeri nizamda sayım dayatılıyor. Can güvenliğimiz yok. İnsan hakları savunucularını ve duyarlı kamuoyunu göreve çağırıyoruz.”

İddialar üzerine telefonla aradığımız cezaevinde santrale bakan personel, yetkili kimse olmadığı gerekçesiyle bilgi veremeyeceklerini söyledi.