CÎK: Kardeşlerimize yardım için herkes göreve!

CÎK, deprem dolayısıyla Avrupa'daki halka seslenerek, dayanışma çağrısında bulundu.

Civaka İslamiya Kurdistanê (CÎK), Başur (Güney Kürdistan) ile Rojhilat'ta (Doğu Kürdistan) meydana gelen depreme ilişkin, bugün yazılı mesaj yayımladı.

Açıklamada, "Kürdistan'da yaşanan depremden dolayı, kardeşlerimizin acısı büyüktür, yüzlerce ölü ve binlerce yaralı bulunmaktadır. On binlercesi evsiz durumdadır. Zalim ve diktatör devletler tarafından, fakir ve mazlum bırakılan halkımız, şimdi de bir afetle karşılaşmıştır. Allah bizleri imtihan etmekte, dayanışma ve yardımlaşmamız için bizleri sınamaktadır. Allah bizlere yardımlaşmayı emretmektedir" denildi.

Ayetler paylaşarak yardımlaşmanın önemine dikkat çeken CÎK, "Gün kardeşlerimizle yardımlaşma günüdür, onların ihtiyaçlarını karşılama günüdür. Gün millet olarak birlik ve tek yürek olma günüdür" dedi.

'SAHİPSİZ BIRAKMAYALIM'

CÎK, açıklamasında şunları da kaydetti:

"Biz Avrupa'da yaşayanlar olarak bu acıyı kısmen dindirme imkanına sahibiz. Milletimizi sahipsiz bırakmamalı, her iman sahibi, vicdan sahibi insanı bu yardımlaşmaya katmalıyız. Heyva Sor a Kurdistanê etrafında bu dayanışma ve yardımlaşmayı büyütmeliyiz.

Allah bu felakette canlarını yitirenlere rahmet eylesin, yaralılara acil şifalar versin, geride kalanlara sabır ve metanet versin. Milletimizin başı sağ olsun."