Buldan: Newroz alanlarında milyonların iradesi görüldü 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, dünkü Newroz'da milyonların AKP ve yandaş medyayı korkuttuğunu söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim programı kapsamında ilçe belediye eşbaşkan adaylarının da katılımıyla Amed'in Çınar ilçesinde halkla buluştu. HDP Çınar Belediye eşbaşkanları Necla Tamriş ve Bedri Kaya, HDP ve DBP ilçe örgütü, HDP Amed milletvekilleri Saliha Aydeniz ve Semra Güzel, HDP ve DBP Parti Meclisi ( PM) üyeleri, HDP Amed Büyükşehir Belediyesi adayları Hülya Alökmen Uyanık ve Selçuk Mızraklı, İttifak Partisi temsilcileri ve yüzlerce kişi katıldı. Ayrıca halk, buluşmaya ellerinde HDP bayrakları, sarı, kırmızı, yeşil flamalar ile katılırken yürüyemeyen yaşlı bir kadının bastonla geldiği görüldü. Halk sık sık, “Bijî Serok Apo” sloganlarını attı. 

‘ACI VE KEDERLERİMİZ BİR’

İlk olarak konuşan DDKD Başkanı Veysi Askar, önlerinde bir seçim olduğunu ve bu seçimde ittifak yapıldığını kaydetti. Askar, acı ve kederlerinin bir olduğunu ve amaçlarının barış, özgürlük ve birlik olduğunu kaydederken, belediyeyi kazanacaklarını kaydetti. 

KDP-T Partisi Başkanı Mehmet Emin Kardaş, “Dün Newroz'un verdiği heyecanla bugün buradayız. 31 Mart’ta yerel seçimlerde adaylarımızla, halkımızla kazanacağız” dedi.

‘BU DEVRAN DEĞİŞECEK’

Halkı selamlayarak konuşmasına başlayan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, şunları söyledi: “Çınar gibi bir yerde bu kadar çok kadının geldiğini görmek bizi çok mutlu etti. Kadınları ayrıca selamlıyorum. Eşbaşkan adayıyla birlikte Çınar’ı kadınlar yönetecek. Ben inanıyorum ki kadınlar 31 Mart tarihinde de buraya geldikleri gibi sandıklara sahip çıkıp oylarını kullanıp belediye eşbaşkanlarını kazandıracaklar. Çınar’da önemli bir ittifak yaptık. Bundan büyük bir onur duyarız. Hani diyorlardı ya Kürtler birlik olamaz, ittifak yapamaz; işte yaptık ve Çınar bunun en büyük örneğidir. AKP’nin HDP’ye Kürtlerin, kadınların, emekçi partisine yaklaşımı biliyorsunuz. Tayyip Bey '31 Mart’ta devranı değiştireceğiz' demiş. Senin devranını değiştireceğiz. 17 yıldır bu ülkeyi yalanla, talanla yönettiler. Elbette bu devran değişecek."

‘YANDAŞ MEDYA MİLYONLARI GİZLEDİ!'

Buldan, şu mesajları da verdi:

“Dün Amed Newrozu'nda 1 milyona yakın insan alanda bir araya geldi. Bu sadece Newroz ateşinin değil, milyonların iradesidir aynı zamanda. Yandaş medya Tayyip Bey'den aldığı talimatla hiç ekranlara yansıtmadı. Milyonların iradesini görmedi. Milyonlarca insanı ekrana taşımak cesaret ister. Dün Van, Amed, Mardin, İzmir’de milyonlar bir araya geldi ve 'özgürlük' dedi. Halkımızın dünkü talepleri önemliydi ve Ankara’ya mesajlar verdi. Barış, özgürlük, demokrasi, adalet ve 'tecridi istemiyoruz' talepleri ön plana çıktı. 

Herkes Leyla Güven’e selam gönderdi. Bedenini 135 gündür açlığa yatırdı. Leyla Güven’in başlattığı eylem dalga dalga yayıldı. Sayın Öcalan'ın bütün tutuklular gibi ailesi ve avukatları ile görüşme hakkı vardır. Kendi yasalarınızı uygulamıyorsunuz. Suç işliyorsunuz."

‘KÜRTLERİN BİRLİĞİNİ 31 MART'TA GÖSTERELİM'

"Halkları kutuplaştıran bir zihniyetleri var" diyen Buldan, şunları da ekledi: "Elinden gelse Dicle Nehri'ndeki balıkları da kutuplaştıracaklar! Biz bunu önlemek için elimizden geleni yapacağız. 31 Mart AKP’ye ders verme ve hesap verme zamanıdır. Su uyur AKP uyumaz, bu yüzden sandıklarımıza sahip çıkıp belediyelerimizi en yüksek oyla kazanmalıyız. Onlara en büyük dersi Çınar’da verelim. Anlasınlar ki Kürtler birlik olmuş."

Son olarak buluşmada, Amed'in büyük HDP mitinginin 29 Mart’ta olduğu çağrısı yapıldı. Ardından Pervin Buldan ve beraberindeki partililer, Ergani’ye gitmek için yola çıktı.