Buldan: Kağızman bir kez daha kazanacak

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Kağızman halkı 31 Mart’ta, halkların, inançların, kimliklerin bu kentte bir kez daha kazanacak, bir kez daha iradesini ortaya koyacak" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmaları kapsamında Kars'ın Kağızman ilçesine geçti.  Buldan ve beraberindekiler, ilçe girişinde çok sayıda kişi tarafından halaylarla karşılandı. Seçim otobüsü  konvoyla ilçede tur attı. Seçim otobüsü ardından seçim bürosu önüne geldi. Kadın ve gençler, otobüsten çalan HDP’nin seçim müzikleriyle halay çekti.

Burada konuşan Buldan, “Kağızman halkı 31 Mart’ta, halkların, inançların, kimliklerin bu kentte bir kez daha kazanacak, bir kez daha iradesini ortaya koyacak. Kağızman halklar bahçesidir. Bütün bu insanlar, kardeşçe bir yaşamı talep ediyorlar, belediyenin hizmetinden yararlanmak istiyorlar. Buranın belediyesi  ayrımcılık yapmakta ve bütün belediyelere ait olan arsaları kendi yandaşlarına peşkeş çektiler. Bu halkı, kirli suları içirmeye mahkum ettiler. Kağızman halkı böyle yaşamayı hak etmiyor. Sizler en güzeline layık olan bir halksınız. İşte bunun için HDP size güzel bir gelecek vaat ediyor” dedi.

TECRİDİ HALKIMIZ KIRACAK

Pervin Buldan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride ilişkin de şunları söyledi: “Leyla Güven arkadaşımız bugün 129 gündür bedenini açlık grevine yatırdı. Arkadaşlarımızın tek talebi var. Bu talep meşru bir talep. Tecrit kalksın, Sayın Öcalan avukatlarıyla ve ailesiyle görüşsün. Bu talebi görmemek Adalet Bakanlığı’nın yasalarını yok saydığı anlamına gelir. Açlık grevleri artık kritik bir aşamaya geldi. Her an geçen süre bu arkadaşlarımızın aleyhine işliyor. Bu arkadaşlarımızın daha kötü bir sonuç çıkmaması adına Adalet Bakanlığı’nın kendi yasalarını uygulamasını bir kez daha talep ediyoruz. Tecrit bir insanlık suçu olmakla sadece İmralı’da uygulanmıyor. Türkiye’nin bir bütünü tecrit altındadır. Bu ülkede demokrasiyi, hukuku askıya alırsanız, o zaman bir ülke tecrit altındadır demektir. Dolayısıyla, tecridin kaldırılması ve açlık grevi arkadaşlarımızın talebinin yerine getirilmesini bir kez daha yineliyoruz. Biz inanıyoruz ki tecridi halkımız kıracak, sizler kıracaksınız."

Buldan sözlerini, “31 Mart tarihinde özellikle talep edeceğim. Kağızman’ın yüzde 80- 90 oy oranıyla HDP’nin kazanacağı bir dönemin yarınlarımız açısından önemli. Bizler AKP ve küçük ortağı olan MHP’ye karşı büyük bir başarı elde edebiliriz. Bunun tarihi 31 Mart’tır. Ben burada yaşayan tüm halklarımıza güveniyorum. Kendi iradenize sahip çıkacaksınız. Bunun için de 31 Mart tarihini sabırsızlıkla bekliyoruz” diye bitirdi.