Buldan: Bu seçim Bitlis’i sevenlerle, talan edenlerin seçimidir

HDP’nin Bitlis mitinginde konuşan Buldan, “Bilsinler ki o kayyumlar Ankara’ya gidecek, Tayyip’in Saray’ına gidecek” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Pervin Buldan ve beraberindekiler, Bitlis merkezde bulunan Ulu Cami Meydanı’nda düzenlenen mitinge katıldı. HDP Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı, belediye eşbaşkan adayları Faruk işlek ve Zekiye İlbasan ile ilçe belediye eşbaşkan adaylarının da katıldığı mitingde sık sık, “Biji Serok Apo”, “HDP halktır, halk burada” sloganları atıldı. Soğuk hava ve yağmura rağmen alanın dolduğu mitingde, belediye eşbaşkan adayları konuştu.

Zekiye İlbasan, 31 Mart’ta sandıkları patlatırcasına yeniden iradelerini seçeceklerini söyledi. İlbasan, "Bu seçim iyi ile kötünün, doğru ile yanlışın Bitlis’i sevenleriyle talan edenlerin seçimidir. Kayyum Bitlis’i yönetemiyor. AKP’li kayyumun yaptığı tek bir şey var, o da ihaleleri Pazar yoluyla 3-5 tüccar kafalıya peşkeş çekmektir" dedi.

BULDAN: AKP KENDİ ELİYLE BİTLİS'İ BATIRDI

HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan da “Pervin Başkan” sloganıyla çıktı. Seîdê Kurdî'nin kentinde olmaktan onur duyduğunu söyleyen Buldan, Bitlis'in medeniyetlerin, ilimin kenti olduğunu dile getirdi.

Buldan, "Türkiye’nin her yerine kültürleri yayan bir kenttir. Ancak bu kenti öyle bir hale getirdiler ki burada yetişen inşa burayı öyle bir yaptılar ki sanki burada Bitlisliler yaşamıyormuş gibi yaptılar. Burayı açlığa mahkum etti. Burayı AKP kendi eliyle Bitlis’i bitirdi. Ama biz onlara öyle bir ders vereceğiz ki Bitlis halkını ne kadar onurlu olduğunu görecekler. Burada tütün fabrikasını, şeker fabrikasını kapattılar, tarım ve hayvancılığı bitirdiler, mera ve yaylaları yasakladılar, arıcılığı da öldürdüler. Emekçiler artık doğduğu topraklarda doymuyor. Ekmek parasını başla şehirlerde kazanmak zorunda kalıyor. Ancak 31 Mart’ta kazanacağımız kentlerle birlikte bu kentte demokrasiyi ve barışı Allah’ın izniyle sizlerle birlikte getireceğiz” dedi.

Bitlis’te miting için kurulmak istenen platforma izin verilmemesine tepki gösteren Buldan, "Bugün burada konuşmayı otobüsün üzerinde yapmak zorunda kaldık. Platform, kurmamıza izin vermediler. Bunu engelleyebilirsiniz ama bir halkın, HDP’nin büyümesini, güçlenmesini asla engelleyemezsiniz. Siz önümüze engellemeler koydukça inanın biz daha çok güçleniyoruz, çoğalıyoruz” diye konuştu.

Kayyum atamalarına dikkat çeken Buldan, “Sizlerin iradenizi gasp etti; ama bilsinler ki o kayyumlar Ankara’ya gidecek, Tayyip’in Saray’ına gidecek. İnanın dillerinde yalan, ceplerinde haram. Başka yaptıkları bir şey yok. Çalmak, çırpmak yalan söylemek. Bitlis halkı geçmişte olduğu gibi tarihe imza atacak ve belediyeyi halkın belediyesi yapacak” ifadesinde bulundu.

Tecride karşı sürdürülen açlık grevlerine de değinen Buldan, “Leyla Güven’in talebini dinliyorlar mı? Hayır. Bedenini açlık grevlerine yatırmalarının nedeni, bu ülkeye demokrasi gelsin, tecrit kalksın diye bedenlerini açlığa yatırdılar. Ama onlar kendi çıkardıkları yasaları çiğniyorlar” diyerek, Adalet Bakanlığı’na, “Bu yasal talebi dikkate alın” çağrısı yaptı.

Buldan, yarın Ağrı’da düzenlenecek mitinge katılacak.