Buldan: AKP giderse kriz de biter

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Artık AKP’nin elinde Türkiye’nin geleceği açısından vaadi kalmadı. AKP olduğu sürece kriz olur" dedi.

Halkların Demokratik Partisi  (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmalarına bugün Muş ve Bitlis'te devam ediyor. Buldan, ilk olarak Muş merkezdeki Belediye Meydanı’nda düzenlenen mitinge katıldı. Buldan'a, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı  Mehmet Arslan, İnsan ve Özgürlük Partisi (İÖP) Genel Başkan Yardımcısı Menican Gülmez, kent milletvekilleri Şevin Coşkun ve Mansur Işık, belediye eşbaşkan adayları Sırrı Sakık ve Sibel Genç ile ilçe eşbaşkan adayları eşlik etti.

İki arama noktasında girişin yapıldığı miting meydanı, binlerin katılımıyla doldu. Mitingde gençlerin yoğunluğu gözlenirken, alan HDP bayraklarıyla renklendi. Belediye binasına çıkan bir  sivil polisin meydandakilerin fotoğraflarını çekmesi dikkat çekti. Konuşmalar öncesi, sanatçılar Ruken Yılmaz ve Kadir Çat şarkılarını seslendirdi. Halk, şarkılar eşliğinde halaylar çekti.

GENÇ: TARİH YAZALIM

Belediye Eşbaşkan Adayı Sibel Genç, “Daha onurlu bir belediyecilik için desteğinizi istiyoruz. Gelin Muş’ta tarih yazalım, halkın belediyesini kuralım” dedi. 

SAKIK: BU HALK SİZİ YENECEK

“Sırrı Başkan” sloganıyla sahneye çıkan diğer Eşbaşkan Adayı Sırrı Sakık da halkı selamladı. Sakık, “18 yıldır bizi yöneten iktidara da 15 yıldır bizi yöneten belediyeye de ders vereceğiz. 

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingi için Muş’a başka kentlerden taşımalı araçlar getirilmesine de değinen Sakık, “Vallahi bu halk sizi yenecek. Bu şehirde sefer var, zafer yok” dedi.  

Sakık, son olarak, “Size şu sözü veriyoruz, şu belediyede Hz. Ömer’in adaleti hayat bulacak, bu belediye yoksulların belediyesi olacak" diye belirtti.

KOÇYİĞİT: TECRİT HEMEN KALKMALI

HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in 140 gündür, ülkenin demokrasisi için açlık grevinde olduğunu hatırlatan Koçyiğit, fedai eylemlere dikkat çekti ve derhal tecridin kaldırılmasını istedi.

GÜLMEZ: İSLAM'I KÜRTLERDEN ÖĞRENDİLER

İÖP Genel Başkan Yardımcısı Menican Gülmez de, “Sistem partileri bizi din üzerinden kandırmaya çalıştılar. Oysa bu insanlar, İslam’ı Kürtlerden öğrendi" diye konuştu.

ARSLAN: AKP 31 MART'TA İKTİDAR SORUNU YAŞAYACAK

DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan da, “31 Mart’a bir beka sorunu yaşamayacaktır, AKP iktidar sorunu yaşayacaktır” dedi.

BULDAN: AKP'NİN VAADİ BİLE KALMADI

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da halkı selamlayarak, HDP'nin gittiği her yere kendisiyle birlikte umudu, cesareti ve ülkeye olan sevdasını götürdüğünü söyledi. 

Buldan, şöyle dedi: "Muş halkı işsiz, yoksul, caddeleri çöp içinde, hizmet gitmiyor. Evet, bu kadim kentin büyük ovasının ne kadar verimli  olduğundan haberleri yok. Muş Ovası’nı öyle bir hale getirdi ki kimse tarımdan bahsedemiyor, hayvancılık yapamıyor. Burada TİGEM adında kurumu özelleştirdiler, süt fabrikasını, şeker fabrikasını kapattılar. Bu fabrikalarda çalışanları işten çıkardılar. Süt fabrikasını, şeker fabrikasını satacağına Saray’ı satsana. Saray’ı satarsan sadece Muş’u değil bütün Türkiye’yi iş sahibi yaparsın. Her şeyi kendi yandaşlarına peşkeş çekerken bir iktidarın artık sonu gelmiştir. 3 Mart onlara ders vereceğimiz bir tarihtir."

Buldan, "Artık AKP’nin elinde Türkiye’nin geleceği açısından vaatleri kalmamış. Onun için de gittikleri her yerde HDP ile ilgili yalan söylemekten başka hiçbir şeyleri kalmamış" diye kaydetti.

'İMANSIZ DİYENLER, CENAZE GÖMÜLMESİNİ BİLE ENGELLİYORLAR'

İmralı tecridine karşı cezaevlerindeki fedai eylemlerde yaşamını yitirenlerin cenazelerinin kaçırılarak gömülmesine de tepki gösteren Buldan, “Bize dinsiz imansız diyenler var ya cenazelerimizi bile gömmemize izin vermiyorlar. Vartolu Zehra Sağlam’ın cenazesi buraya geldi. Cenazesini gece gömdüler. Dinden bahsedenler, dine , imana bu kadar saygı gösterdiler" diye ekledi.

'AKP OLDUĞU SÜRECE KRİZ OLUR'

Ekonomik krize de dikkat çeken Buldan, “AKP düşerse dolar da faiz de düşer. AKP kaldığı sürece bizler enflasyonla, dolarla boğuşmak zorunda kalacağız" dedi.

Buldan, Muş'un 31 Mart'ta tarih yazacağını söyledi. 

Buldan ve beraberindekiler, bir sonraki mitinge katılmak üzere Bitlis’e geçti.

HDP'nin düzenlediği miting sonrası atılan sloganları bahane ederek kitleye saldıran polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.