Buldan: 31 Mart'ta ders vereceğiz!

Kars'ta konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Halkı sefalete mahkûm eden AKP'ye 31 Mart'ta ders vereceğiz" dedi. Buldan, Erdoğan'ın toplumu düşmanlaştırdığını da belirtti.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmalarına Kars’tan devam ediyor. 

Halepçe ve Beyazıt'ta katledilenleri anan Buldan'ın, halk buluşmasındaki konuşmasından satır başları şöyle:

"Tüm kimlikleri içine alan, kapsayan Kars aynı HDP gibi, HDP Kars’tır; Kars HDP’dir. Kars halkını sefalete mahkûm eden belediyeye 31 Mart'ta ders vereceğiz. AKP'nin bakanları sürekli havada gezdiği için Kars'ın çukurlarını, çöplerini bilmezler!

Peki MHP’li belediye başkanı ne yaptı? Şu anda aldığımız bilgilere göre tam 400 trilyon borç bırakmış durumdadır. Bunun 1 buçuk trilyonu sadece hayvan yemi masrafı olarak gösterilmiş, 1 buçuk trilyon daha belediyenin çikolata ve kahve masrafı olarak gösterilmiş. Halkımız çukurlarda, çöplerin içerisinde yürürken, Belediye Başkanı makamında çikolata ve kahve keyfi yapmış! 

'KARS'A KADIN ELİ DEĞECEK'

Gasp edilen belediyelerimizi de, halihazırda bizim olmayanları da alacağız. Kars'a ilk defa bir kadın eli değecek. Sevgili kadınlar, artık sorunlarınızı direkt Şevin Alaca ile paylaşacağınız bir yönetim olacak. Çünkü biz biliyoruz ki AKP’nin, MHP’nin kadın anlayışı kadını sadece bir oy deposu olarak görmektir. Kars halkı bu çukur ve çamur anlayışını Doğu Ekspresi’ne bindirip Ankara’ya gönderecek!

'BİZİ BİR TEK TAYYİP TV GÖSTERİYOR!'

Bugün Recep Tayyip Erdoğan gittiği her yerde sinevizyonlarda bizleri gösteriyor. Selahattin Demirtaş'ın, Figen Yüksekdağ'ın, Sezai Temelli’nin, benim ve diğer arkadaşlarımızın konuşmalarını halka gösteriyorlar. Şu açıdan iyi: hiçbir TV bizi vermiyor, Tayyip TV bizi gösteriyor, Türkiye’nin her yerinde! Aslında orada, sinevizyonlarda bizim ne dediğimizi dinlese, belki ileride kendisi de HDP’li olacak!

Bazen Kürt düşmanlığı, bazen kadın düşmanlığı üzerinden, bazen de Alevi düşmanlığı üzerinden, toplumun her kesimini hedef haline getiren bir Cumhurbaşkanı var. Kürdistan kelimesini kendisinin söylediğini unuttu."