Buldan: 23 Haziran için herkes elinden geleni yapmalı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 23 Haziran'da bir kez daha AKP'ye kaybettireceklerini belirtti.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Iğdır’da HDP İl Örgütü ve Iğdır Belediyesi’ne bayramlaşma ziyaretinde bulundu. 

'TECRİT HERKESİ ETKİLEYEN SORUN'

Buldan'ın, HDP İl Örgütü’nde yaptığı konuşmanın satır başları şöyle:
"Bu bayram biraz daha farklı bir bayram oldu. Bu bayramda özellikle Leyla Güven başta olmak üzere cezaevlerinde binlerce insan, bedenini tecride karşı açlığa yatırdı. Sadece açlık grevleri değil, aynı zamanda ölüm oruçları ile bir eylem ve etkinliğe yatırdılar. Umut ettiler, direndiler, mücadele ettiler ve kazandılar. Ben sizin şahsınızda Leyla Güven başta olmak üzere direnen bütün arkadaşlara buradan selam ve sevgilerimi gönderiyor ve özellikle onların bayramını kutluyorum. Tecrit bir insanlık suçudur, tecrit izole etme, halktan koparma ve bir köşeye sıkıştırma yöntemidir. Tecrit uzun süredir Türkiye’de var olan ve gittikçe Türkiye’nin her yerine yayılan, dalga dalga toplumu ve Türkiye halklarını etkisi altına alan bir yönetim anlayışı haline gelmiştir. Her zaman söyledik bir kez daha ifade etmek isteriz. Tecrit sadece Kürtlerin sorunu değildir, tecrit yanı zamanda Türkiye halklarının ve Türkiye toplumunun bir sorunudur. Tecrit sadece İmralı’da değil, Türkiye’nin her yerine yayılmıştır. 

'HERKES CEZAEVİNDE REHİN TUTULUYOR'

Bunu şuradan biliyoruz ki tecrit ile birlikte 2015 yılından beri ağzını açan herkes, barışı ifade eden, demokratik siyaset içinde olan herkes, barış ve demokrasiyi ifade eden herkes bir şekilde cezalandırılmıştır. Bugün Türkiye cezaevleri barış isteyen insanlar ve demokrasi talep eden insanlarla doludur. Milletvekilinden akademisyenine, gazetecisinden yönetici ve partili arkadaşlarımız herkes bugün cezaevlerinde rehin tutulmaktadır. Bugün Türkiye’nin en önemli gündemi tecrit ile birlikte cezaevleri meselesidir. Cezaevlerinde binlerce insanın olması, Türkiye’nin demokrasi meselesinde nereye geldiğinin göstergesidir. Demokrasinin olmadığı ülkelerde ve Türkiye’de olduğu gibi özellikle cezaevlerinde binlerce insanın tutuklu olduğunu görebilirsiniz. 

'HUZUR İMRALI'DAN GELİR'

Bu dünyanın hiçbir yerinde böyle değildir, sadece Türkiye’de böyledir. Buna rağmen cezaevlerinde de olsalar, dışarıda da olsalar barışı ve demokrasiyi isteyenler hiçbir zaman geri adım atmamışlardır, mücadelelerini yükseltmişlerdir. Bunun içindir açlık grevleri ile insanlar tecridi kırmış İmralı’ya gidiş gelişler başlamıştır. Biz başından beri şunu ifade ediyoruz. İmralı’da ne zaman görüşmeler yapılsa ülkede huzur, barış ve umut vardır, barış rüzgarları esmektedir. Ne zaman tecrit varsa bu ülkede, İmralı’da Sayın Öcalan’ın avukatları ile görüştürülmediği süreçlerde umutsuzluk ve farklı bir hava vardır. Bunun için diyoruz ki tecrit mutlaka kaldırılmalıdır evet, bir adım atılmış avukatlar ve aileler İmralı’ya gitmeye başlamıştır. Bir nebze de olsa tecrit kırılmıştır. Bu tecridin bir daha asla Türkiye gündemine gelmemesi ve tamamıyla ortadan kalkması için, açlık grevinde olan arkadaşlarımız başta olmak üzere biz HDP’liler, Kürt halkı, Türkiye toplumu bunu gündemimizden çıkarmayacağız. 

'IĞDIR'I MAHCUP ETMEYECEĞİZ'

Iğdır Belediyesi Iğdır’da yaşayan halklar arasında hiçbir zaman ayrım yapmamıştır. Iğdır’da yaşayan Kürtleri, Türkleri, Azerileri, Terekemeleri kim olursa olsun aynı hizmeti herkese götürmeye çalışmışlardır.  31 Mart’ta yapılan bu tercihe karşı seçilen belediye eşbaşkanlarımız Iğdır halkını mahcup etmeyecek, aynı hizmet anlayışı ve aynı yaklaşımla hizmet götüreceklerdir. 
31 Mart seçimlerinde Iğdır genelinde bize kaybettirmek için her türlü oyun oynandı. Burada bütün partiler birleştiler ve HDP karşısında tek bir aday gösterdiler. Buna rağmen Iğdır halkı tercihini HDP’den yana kullandı.

'AKP, HDP SAYESİNDE KAYBETTİ'

Şimdi 31 Mart’ı geride bıraktık. Biz 31 Mart’ta şöyle bir stratejiyi önümüze koymuştuk; kayyımları göndereceğiz, Türkiye’nin batısında da AKP’ye kaybettireceğiz demiştik ve bunu başardık. Kayyımları geri gönderdik, Türkiye’nin batısında HDP sayesinde AKP kaybetti. Şimdi sırada 23 Haziran seçimleri var. AKP sadece İstanbul’da değil Ankara, Mersin, İzmir, Adana’da da kaybetti. AKP bütün metropollerde kaybetti ve bu da HDP’nin sayesinde oldu. HDP’nin stratejisi ile birlikte AKP’nin kaybedişi ve demokrasi güçlerinin kazanması Türkiye’de yeniden bir umudun yeniden üçüncü yolun var olduğunu gösterdi HDP.  
HDP’nin olmadığı bir ülkede demokrasi ve özgürlüklerden bahsedilemez.

'23 HAZİRAN'DA BİR KEZ DAHA BAŞARACAĞIZ'

23 Haziran’dan hemen sonra bir kez daha demokrasi güçlerinin kazanması ile birlikte bu ülkeye demokrasi, barış ve özgürlükler gelecektir. Bunu da Türkiye’deki demokrasi güçleri gerçekleştirecek. Bunu Türkiye’de barış, özgürlük, demokrasi ve kardeşlik isteyenler başaracak. Buna yürekten inanıyorum. Sizden özel bir ricamız var. İstanbul’da 23 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde siz de elinizden geleni yapın. İstanbul’da yaşayan akrabalarınızdan, dostlarınızdan sandığa gitmelerini rica edin. Bu bizim için önemlidir. İstanbul’da binlerce Iğdırlı, Serhedli hemşehrimiz var, onlara ulaşabilmenin yolu buradaki Iğdırlı hemşehrilerimizden geçer. Çok az bir zaman var, 23 Haziran’da herkese ulaşacağız. Herkesi sandığa göndereceğiz ve bir kez daha başaracağız bir kez daha kazanacağız."