'Bu sessizlikle derdimize derman bulamayız'

2 oğlu tutsak olan Esmer Yıkar, açlık grevi direnişlerine dönük sessizliğe tepki göstererek, "Herkesin artık ayaklanması lazım, bu sessizlikle derdimize derman bulamayız" dedi. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için Leyla Güven öncülüğünde başlayan süresiz-dönüşümsüz açlık grevleri devam ediyor. Leyla Güven'i direnişi 149. gününe girerken cezaevlerindeki tutsaklar ise 111 gündür eylemde. Tutsak 2 çocuğu da açlık grevinde olan anne Esmer Yıkar, cezaevinden bir cenazenin daha çıkmaması için başta Avrupa insan hakları kurumları olmak üzere tüm kesimlere duyarlılık çağrısında bulundu.

Kürt Halk Önderi Öcalan'ın doğum gününü kutlayarak konuşmasına başlayan anne Yıkar, "Cezaevlerinde bedenini ölüme yatıran tüm tutsaklara selamlarımı da iletiyorum. Şimdiye kadar 6 cenaze çıktı cezaevinden. 7 olmasını mı bekliyorlar. Kimse neden sesimizi duymuyor. Dünya neden bu kadar sağır ve dilsiz olmuştur. Çocuklarımız ölüm aşamasında" diye konuştu.

Çocukları Seyfettin ve Azad'ın cezaevinde olduğunu söyleyen anne Yıkar, "Seyfettin Bandırma Cezaevi'nde ve 1 Mart'tan bu yana da bedenini ölüme yatırdı. Diğer oğlum Azad da 4 yıldır Amed cezaevinde. Tutsaklara dönük baskılar devam ediyor. Buradan tüm annelere sesleniyorum, herkesin artık ayaklanması lazım. Bu sessizlikle derdimize derman bulamayız" dedi.