Brüksel'deki Erdoğan yandaşlarına: Evinizde kalın!

Brüksel’deki Schaerbeek Belediye Başkanı Bernard Clerfayt, Erdoğan’ın ziyareti öncesi komün sakinlerinden evlerinde kalmasını istedi. Erdoğan yanlısı gösteri iptal edildi.

NATO zirvesi öncesi Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Brüksel ziyaretindeki gösteri planına Brüksel makamları müdahalede bulundu.

Erdoğan yandaşları bu Çarşamba akşamı saat 18.00’de Erdoğan’ın kalacağı otelin bulunduğu Stephanie Meydanı’dan toplanmayı planlıyorlardı.

AKP’nin Belçika örgütü Facebook sayfasında gösteri yasağına rağmen, Edoğan’ı “dünya lideri” olarak karşılamaya çağırmıştı.  Ancak Belediye yetkililerinin geri adım atmaması üzerine, AKP-Belçika gösteriyi iptal ettiklerini açıkladı.

16 Nisan referandumu kampanyası sırasında da AKP yandaşları bu seçimleri “hilal-haç” kavgası şeklinde sembolize eden afişler asmışlardı.

Türklerin yoğun yaşadığı bir komün olan Schaerbeek Belediye Başkanı Bernard Clerfayt, komün sakinlerine “sakin bir şekilde evinizde kalın” dedi.

Clerfayt, "Kentin kalbinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oteli önünde, yeni bir gösteri yapamak istemek makul edildir" dedi.

NATO zirvesi nedeniyle polisin zaten çok yoğun olacağına dikkat çeken Clerfayt, "Ancak alandaki polis tetikte olmaya devam edecek. Komün sakinlerinden sakin sakin evlerinde kamlarını çok açık biçimde tavsiye ediyoruz" diye vurguladı. 

Bundan on gün önce Brüksel Belediye Başkanı Yvan Mayeur de Erdoğan yanlısı tüm gösterileri yasaklayacağını açıklamıştı.  Bu açıklama ardından Türk Cumhurbaşkanı, Belediye Başkanı’na hakarete varan tepkilerde bulunmuştu.

Brüksel bölgesindeki Saint-Josse komünü Belediye Başkanı, Sosyalist Partili Türk milliyetçisi Emir Kir, Mayeur ve Clerfayt’ın açıklaması ardından sessizliğini koruyor.

HDK Belçika ve Belçika Hayır Platformu da “'Diktatör Erdoğan'ı Belçika'da istemiyoruz!” diye açıklamada bulunmuştu. Açıklamada, 24 Mayıs'ta düzenlenecek "NATO ve Trump’a Hayır" yürüyüşüne, aynı zamanda 'Erdoğan'a hayır" demek için katılım çağrısı yapılmıştı.