Brahim: PKK böyle bir dönemde bizi bırakmamalı

Şengal Kurucu Meclis Üyesi Heso Brahim, Türk devletinin Şengal'e dönük saldırı ve amaçlarını ANF'ye değerlendirdi.

Şengal Dağı'na saldıranların DAİŞ'e destek verenler olduğunu söyleyen Şengal Kurucu Meclis Üyesi Brahim, PKK'nin böyle bir dönemde Şengal'i asla bırakmamasını istedi. Brahimi, Êzidîlere direnişi yükseltme ve Ezidxan'ın kutsal topraklarına sahip çıkma çağrısında bulundu.

Şengal Kurucu Meclis Üyesi Heso Brahim, Türk devletinin Şengal'e dönük saldırı ve amaçlarını ANF'ye değerlendirdi.

Şengal'e saldıran güçlerin DAİŞ'e destek veren güçler olduğuna vurgu yapan Heso Brahim, şunları dile getirdi:

"Şengal dağlarına yapılan bu saldırılar vahşicedir ve DAİŞ'e destek vermek amaçlı yapılmıştır. Nasıl ki savaşçılar kahramanca bir direniş ile Şengal'i savundular ve dünya gündemine girdiler, işte o zaman Türklerin kalbine korku girmiştir. Türk devletinin saldırdığı alanlarda çok büyük kahramanlıklar yaşandı. Türk devleti terör ile mücadele ediyor ise neden DAİŞ Şengal'e saldırdığında uçaklarını kaldırmadı?

'HAVA SALDIRISININ HEDEFİ ŞENGAL'İN ÖZERKLİĞİDİR’

Biliyorlar, günbegün Şengal halkı özgürlüğe ve özerkliğe doğru yürümektedir. Bu da işlerine gelmediği için, KDP ve Türk devleti özgürlüğümüzü ve özerkliğimizi engelemek için bir çaba içine girmiştir. Êzidî halkının kendini inşa etmesini istemiyorlar. Bu planları Osmanlı sürecine dayanmaktadır o zamanlardan beri Êzidî halkını yok etme planları vardır.

'ASIL TERÖRİST ONLAR'

Dünya tarihinde hiç görülmemiştir ki bir ‘terör örgütü’ bir halkı katliamdan kurtarsın. Halkları katliamlardan geçirenler ve onlara el uzatanlar asıl teröristlerdir. Onun için PKK terörist değildir. PKK'nin yaptığı şey bölgedeki halklara el uzatmak ve onları katliamlardan korumaktır. Türk devletinin hava saldırısı düzenlediği Qahe, Kersê ve Amud Ezidxan halkı için kutsal ve var olma yok olma mücadelesi yürütülen alanlardır. Onun için bilinçli bir şekilde bu alanlara saldırdılar.

Onlar aslında Kürtlerin kökenine saldırmayı amaçlamaktadırlar. Tek mesele PKK olsa 40 yıldır PKK’ye karşı savaşıyorlar. PKK Kürdistan'ın dört parçasında var ve oralarda saldırılarını yaparlardı. Hiç kimse kendini kandırmasın, bu saldırılar PKK eksenli değil, Ezidxan'ı yok etme eksenlidir. 2007'de Şengal'de büyük bir patlama olduğunda da PKK'ye saldırdılar. 3 Ağustos 2014  73. Ferman yaşandığında da KDP bu alandaydı ve KDP Şengal'i bırakıp giti. 3 Mart günü de KDP güçlerini Şengal üzerinden Rojava'ya geçirmek istedi ve bu da Şengal'e dönük düşmanlıklarını ortaya koymaktadır.”

'BÖYLE BİR DÖNEMDE PKK BİZİ BIRAKMAMALI'

PKK’nin kanun dışı bir şekilde Şengal'de kaldığı iddiasına tepki gösteren Brahim, "2 yıldır resmi bir şekilde başkanlığı bitmiş olan Mesud Barzani için niye kimse sesini çıkarmıyor" diye sordu. Brahim, şunları söyledi: "En çok PKK’nin yasalara uymadığını belirtenler de en çok bu kesimlerdir. En fazla iktidarda baskı ile kalan güçler de kendileridir. PKK'yi Şengal'e getiren Mesud Barzani'nin kendisidir. Yeniden iktidar olmak için PKK'yi bahane edip sonra gene bir saldırı olduğunda peşmergelerini alıp kaçacaklar. Eğer PKK güçleri kendileri gitmek isterlerse onları bizler güller ve gülücükler ile geldikleri dağlara uğurlarız. Yok ama öyle olmaz ise biz Êzidî halkı olarak PKK’nin gitmesini istemiyoruz. Böylesi karmaşık bir dönemde PKK bizi bırakıp giderse de, biz Êzidîler asla affetmeyeceğiz.”

'BUNU DA BOŞA ÇIKARACAĞIZ'

Êzidîlerin 3 Mart saldırısını büyük bir direniş ile boşa çıkardığını ve aynı direniş ruhu ile son yapılan hava saldırılarını da boşa çıkaracaklarını belirten Brahim, şunları ifade etti:

"Erdoğan ve Barzani YBŞ, Şengal Meclisi ve Êzidî savaşçılardan korktukları için bütün bu saldırıları gerçekleştiriyorlar. Çünkü biliyorlar, eğer Êzidî halkı bir güç olsa 73. Fermanın hesabını isteyecektir. Bunun için bize saldırıyorlar. Hesap sorabilmek için bir olup direnişi güçlendirmeliyiz. Gün Êzidî halkının günüdür, gün Tawûsê Melek günüdür.”

ÇAĞRI

Şengal Kurucu Meclis Üyesi Heso Brahim, dünyanın her tarafında yaşayan Êzidîlere direnişi yükseltme ve Ezidxan'ın kutsal topraklarına sahip çıkma çağrısında bulundu. Şengal'in tek nefes hattının Rojava olduğunu ve onu da kapatmak istediklerini belirten Brahim, Rojava halkı ile bir olduklarını ve el ele vererek bu saldırıları boşa çıkarabileceklerini söyledi.