Bradosti bir an önce serbest bırakılmalı

Hewlêr’deki gazeteciler, Zuber Bradosti’nin bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

KDP asayişi tarafından 21 Temmuz’da gözaltına alınan Rojnews Muhabiri Zubêr Bradosti, 16 gündür hukuksuz bir şekilde gözaltında. Rojnews’e konuşan Hewlêr’deki gazeteciler, Zubêr Bradosti’nin bırakılmasını istedi.

Gazetecilerin görüşleri şöyle:

NRT TV Hewlêr Muhabiri Hêriş Qadir: Gazeteci Zubêr Bradosti’nin gözaltına tutulması gazetecilik yasalarına aykırıdır. Öyle görünüyor ki Kürdistan Bölgesi’ndeki asayiş merkezleri gazetecilerin davalarının mahkeme tarafından yürütülmesine izin vermiyor. Mahkeme kararı olmadan gazetecileri gözaltına alınıyor. Gazetecilerin bu şekilde gözaltına alınmasını kınıyoruz. Gazetecilerin yasalara uygun şekilde yargılanmasını talep ediyoruz.

KNN TV Hewlêr Yöneticisi Hejar Enwer: Kürdistan Bölgesi’nde 10 yıldan fazladır gazetecilerin gözaltına alınmasında siyasi partilerin eli var. Gazeteci Zubêr Bradosti şahsında gazeteciler partiler tarafından yargılanıyor, gözaltına alınıyor ve sindirilmeye çalışılıyor. Zubêr Bradosti gazeteciliğe aykırı bir şey yapmadı. Bu tür olaylar daha önce Hewlêr ve Duhok’ta da yapıldı. Buralarda gazeteciler yalnızca şiddete uğrayıp gözaltına alınmadı, öldürüldü. KDP her gün teyit edilmeyen bilgilerle Kürdistan Bölgesi’nin güvenliğini tehlikeye atan gazetecilerine müdahale etmiyor. Ama gazetecilik mesleğini icra eden ve halka gerçek bilgileri aktaran gazetecilere müdahale ediyor.