Bitlis ve Hakkari’de gerilla eylemleri

HPG Basın İrtibat Merkezi, Bitlis ve Hakkari’de Türk ordusuna yönelik düzenlenen eylemlere ilişkin açıklamada bulundu.

HPG-BİM açıklamasına göre, Bitlis’te 1 asker öldürüldü, 1 asker ise yaralandı. Hakkari Çukurca’da ise öldürülen asker sayısı tespit edilemedi.

Açıklama şöyle:

‘’22 Mart günü işgalci TC ordusu Bitlis’in Şêx Cuma alanına bağlı Mêrgelo, Siser, Kember ve Sêguza mıntıkalarında bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün saat 07.00’da güçlerimiz, Radar tepesi yakınlarında operasyonun bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Yine aynı gün saat 15.00 sularında güçlerimiz Sêguza tepesine konumlanmaya çalışan işgalci güçlere yönelik bir sabotaj eylemi daha düzenlemiştir. Bu eylemde tespit edilebilen 1 asker öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerleri skorsky tipi helikopter ile alandan uzaklaştırmıştır. Operasyon 23 Mart günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

23 Mart günü saat 12.30’da güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Şundirê tepesinden Deştanê vadisine doğru hareket eden işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

HEFTANİN’E HAVA SALDIRISI

25 Mart günü saat 14.50’de işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine bağlı Kato Sule ile Xabur suyu arasındaki alanı bombalamıştır.’’