Bir hile daha: İstanbul ve İzmir'deyken Bitlis'te 'Evet' demişler

AKP’nin yüzde 60 'Evet' oyu aldığı iddia edilen Güroymak ilçesinde, ilçede bulunmayan kişiler adına 'Evet' oyu kullanıldığı ortaya çıktı.

Skandalın ortaya çıkmasının ardından HDP tarafından Güroymak Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Referanduma ilişkin AKP'nin hileleri ortaya çıkmaya devam ediyor. Bitlis’in Güroymak ilçesinde 1058 no’lu sandıkta 261 oyun tamamının kullanılması ve hepsinin de geçerli olması dikkat çekti. Bunun üzerine sandıkta incelemede bulunan HDP Bitlis İl Yönetimi, o gün ilçede bulunmayan Sercan Aydemir, Hazal Sinay, Onur Çetinsoy, Selahattin Singin, Ayetullah Aydemir, Zabit Singin ve Urfiye Singin adına oy kullanıldığını ortaya çıkardı. Adı geçen kişilerden Onur Çetinsoy'un ise AKP’li Günkırı Belediyesi Belediye Başkanı olan İlhan Çetinsoy’un kardeşi olduğu anlaşıldı.

ŞİKAYETÇİ OLUNDU

Olayın açığa çıkmasının ardından HDP Güroymak İlçe Eş Başkan Yardımcısı Hamit Erkoç, Güroymak Cumhuriyet Savcılığına başvurarak söz konusu kişilerden şikayetçi oldu.

Erkoç, oy kullandığı belirtilen Sercan Aydemir’in İstanbul’da, Hazal Sinay’ın İzmir’de öğrenci, Onur Çetinsoy’un Çınarcık Yalova’da, Selahattin Singin’in yine Yalova’da, Ayetullah Aydemir’in il dışında şoför, Zabit ve Urfiye Zingin’in İstanbul’da yaşadığını tespit ettiklerini, sandık başkanının bu şahıslar adına oy kullandığını açıkladı.