Binler Kandil’de şehit Helmet, Şahin ve Devran için yürüdü

Türk savaş uçaklarının 5 Temmuz günü Kandil’e yönelik düzenlediği hava saldırısında şehit düşen KCK Genel Başkanlık Konseyi üyesi Diyar Xerîb ile Şahin ve Devran’ı anmak için kitlesel bir tören düzenlendi.

Türk savaş uçaklarının 5 Temmuz günü düzenlediği hava saldırısında şehit düşen KCK Genel Başkanlık Konseyi üyesi Diyar Xerîb (Helmet), Murat Gündüz (Devran) ile Abdulkadir Aslan (Şahin Dicle) için Kandil’de kitlesel bir tören düzenlendi.

BİNLERCE ARAÇLIK KONVOY İLE KİTLE KANDİL’E GELDİ

Sabah saatlerinde Güney Kürdistan’ın Kerkük, Hewlêr, Süleymaniye gibi kentinden Raperin bölgesinde bir araya gelen binlerce kişi, Kandil’deki törene katılmak için bölgeye doğru hareket etti.

Binlerce araçtan oluşan konvoy Kandil’e ulaştıktan sonra ise yürüyüş düzenlendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Diyar Xerib, Şehit Dr. Sirwan ve Şehit Viyan Soran’ın fotoğraflarını ve PKK ile KCK bayrakları taşıdığı yürüyüşte sık sık, “Bijî Serok Apo”, “Heval Helmet Namire/ Heval Helmet ölümsüzdür”, “Şehîd namire” ve işgal karşıtı sloganlar atıldı.

Kadınların ön safhalarda yer aldığı yürüyüşe Şehit Diyar Xerib’in kız kardeşi de katıldı.

Şehitliğe ulaşan kitle ve şehit aileleri şehitlerin mezarına gül bıraktı.

KDP MAXMURLULARIN TÖRENE KATILMASINI ENGELLEDİ

Öte yandan törene Maxmur kampından katılmak isteyen kitleyi KDP engelledi.

Sabah erken saatlerde bir araya gelen Mahmurlular araçlarla Raperin bölgesine doğru yola çıktı. Ancak Mahmur KDP asayişi araçları durdurarak Mahmurluların geçişine izin vermedi. Bir süre bekleyen Mahmurlular daha sonra araçları ile kapma geri döndü.