Bingöl ve Dersim’de TC’nin ‘Gizli Birlikler’i vuruldu

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusuna bağlı ‘Gizli Birliklerin’ Bingöl ve Dersim’de vurulduğunu duyurdu.

HPG-BİM’in bugünkü açıklamasında, Zap bölgesi, Bingöl ve Dersim’deki eylemler hakkında bilgi verildi.

Açıklamada, Nazım Bilen isimli bir sivilin Şırnak’ta Türk askerleri tarafından katledildiği belirtildi.

HPG-BİM açıklamasında yer alan bilgiler şöyle:

ZAP BÖLGESİ

‘’İşgalci TC ordusunun 16 Haziran günü Medya Savunma Alanlarına bağlı Zap bölgesine yönelik başlattığı işgal operasyonu ve operasyona yönelik düzenlenen eylemler devam etmektedir.

23 Haziran günü saat 14.30’da güçlerimiz, Şehit Munzur tepesinde konumlanan düşman askerlerini hedefleyen bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylemde tespit edilebilen 1 asker öldürülmüştür.

Güçlerimiz, 24 Haziran günü saat 14.00 ile 25 Haziran günü saat 10.00’da Şehit Xeyri ve Qela Bêdewê tepelerinde bulunan düşman mevziilerine yönelik bir dizi suikast eylemi düzenlemiştir. Eylemlerde tespit edilebilen 4 asker öldürülmüştür.

BİNGÖL’DE GİZLİ BİRLİKLER VURULDU

23 Haziran günü Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Ramarê ve Gemevil köyleri arasında konumlanan işgalci TC ordusunun bir gizli birliği güçlerimizce denetime alınmıştır. Bir süre düşmanın hareket tarzını izleyen gerillalarımız aynı gün saat 23.00’da birliği hedeflemiştir. Yakın mesafeden isabetli vuruşlar sonucunda biri yüzbaşı olmak üzere en az 2 düşman askeri öldürülmüş 3’ü de yaralanmıştır. Eylemden sonra işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerlerini skorsky tipi helikopterlerle alandan uzaklaştırmış, obüs ve havan topları ile eylem alanını bombalamıştır.

DERSİM’DEKİ EYLEMLERDE 5 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

24 Haziran günü Dersim merkeze bağlı Uzuntarla köyü yakınlarında işgalci TC ordusunun gizli bir birliğini denetime alan güçlerimiz saat 20.20’de bu birliğe yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Eylemde isabetli vuruşlar sonucunda tespit edilebilen 3 asker öldürülmüş, 3 asker de yaralanmıştır. Eylemden sonra işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerlerini sivil araçlarla  alandan uzaklaştırmıştır.

19 Haziran günü işgalci TC ordusu Dersim’in Hozat ilçesine bağlı Dereköy alanında bir operasyon başlatmıştır. Gizli birliklerin öncülüğünde başlatılan operasyon, aynı gün saat 16.00’da operasyonun gizli bir birliği Amutka karakolu yakınlarında gerillalarımızın hedefi olmuştur. Eylemde tespit edilebilen 2 asker öldürülmüştür. Eylemden sonra ölü ve yaralılarını alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu eylem alanını obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır. 20 Haziran günü işgalci TC ordusu kobra tipi taarruz helikopterleri ile operasyon alanını bombalamış, operasyon aynı gün kısmi geri çekilmiştir.

TÜRK ASKERLERİ BİR SİVİLİ KATLETTİ

19 Haziran günü Şırnak’ın Uludere (Qileban) ilçesine bağlı Osyan köyünden olan Nazım Bilen isimli sivil bir vatandaş işgalci TC ordusu tarafından Mijîn köyünde katledilmiştir. İşgalci TC ordusu katlettiği vatandaşı, güçlerimiz tarafından öldürüldüğünü bölgede yaymaktadır. Gerillalarımızın yaşanan bu olay ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.