Bingöl’de şiddetli çatışma

HPG-BİM, Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Mıstan köyü çevresinde yaşanan şiddetli çatışmalarda 2 gerillanın hayatını kaybettiğini bir gerillanın ise yaralı bir şekilde esir düştüğünü açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Türk işgal güçlerinin 28 Ekim’de Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Mıstan Köyü çevresinde geniş kapsamlı bir operasyon başlattığını ve 29 Ekim’de de alanı bombaladığını belirtti.

HPG sitesinde yayımlanan açıklama şöyle:

“28 Ekim günü işgalci TC ordusu Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Mıstan Köyü çevresinde bir operasyon başlatmıştır. 29 Ekim günü saat 05.00 ve 06.00’da işgalci güçlere ait savaş uçakları operasyon alanını yoğun bir şekilde bombalamıştır. Bombardıman ardından saat 09.20’de taarruz tipi helikopterlerin desteğiyle işgalci TC ordusu alana skorsky helikopterler ile indirmeler yapmıştır. Alanda bulunan bir gerilla birliğimiz ile işgalci TC askerleri arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda düşman güçlerine karşı son mermilerine kadar savaşan Ozan Azra ve Rızgar Amed yoldaşlarımız şehadete ulaşmış, Rızgar Dêrahenê (Şiyar Erdem) arkadaşımız ise yaralı bir şekilde esir düşmüştür. Operasyon aynı gün saat 16.00’da alandan geri çekilmiştir.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

 

Kod Adı: Ozan Azra
Adı Soyadı: Ali Yapan
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Azize - Heybet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Ekim 2018 / Bingöl

 

Kod Adı: Rızgar Amed
Adı Soyadı: Nurullah Çelik
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Güler - Vedat
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Ekim 2018 / Bingöl

BATMAN-BEŞİRİ’DE ÇATIŞMA

1 Kasım günü Batman’ın Beşiri ilçesi kırsalında görevde olan bir birliğimiz ile işgalci TC ordusu askerleri arasında çatışma yaşanmıştır. Ölü ve yaralı asker sayısının tespit edilemediği bu çatışmada düşman askerlerine karşı kahramanca savaşan bir arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri netleştirildiğinde kamuoyu ile paylaşılacaktır.

CUDİ’DE OPERASYON

31 Ekim günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Cudi bölgesinde geniş kapsamlı bir operasyon başlatmıştır. Yoğun çatışmaların ve bombardımanların yaşandığı bu operasyonun ayrıntıları netleştirilince kamuoyu ile paylaşılacaktır.

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARINDAN BOMBARDIMAN

1 Kasım günü saat 14.30’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Gare bölgesine bağlı Girê Köyü’nü bombalamıştır.”