Binarê Qendîl ve Mexmur’da ABD protestosu

ABD yönetiminin Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin öncülerine yönelik aldığı karar Binarê Qendil ve Mexmur’da protesto edildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde PKK’li üç devrimci öncü Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan için yakalama kararı Qendîl halkı tarafından protesto edildi.

Qendîl köylerinde yaşayanları temsilen toplanan onlarca kişi, düzenledikleri eylemde Kürdistan Özgürlük Hareketi öncülerine olan bağlılıklarını bir kez daha dünyaya gösterdi.

Eylemde bir konuşma yapan Qendil Belediyesi Eşbaşkanı Gulale “Her üç devrimci sadece PKK yöneticisi değil, Kürdistan ve dünya halklarının öncüleridir. Bundan dolayı Kürt halkı ve dostları ABD’nin bu kararına tavır alıp karşı çıkmalı. Bınarê Qendîl halkı ve Meclisi olarak bu kararı protesto ediyoruz. Öncülerimizi kimseye vermeyeceğiz.

 Kürdistan Bölgesi hükümeti ve parlamentosuna bu karar karşısındaki tavrını açıklamasını istiyoruz. Ve bu karar karşısında sessiz kalmalılar” dedi.

MEXMÛRLU ÖĞRENCİLERDEN PROTESTO

Maxmûrlu öğrenciler de ABD’nin kararını protesto etti.

Eylemde yapılan açıklama Şehit Ferhat Kurtay Akademisi Yöneticilerinden Gulistan Tunç tarafından yapıldı.

“Dünyada en değerli olan şey halkların onurudur. Tüm zamanlardan daha fazla mücadelemizin yükseldiği, kader tayin edici bir aşamaya ulaşmışken iktidar güçlerinde, onursuzluk ile besleniyor. İnsanlığın kanından beslenen bu güçlerin içine korku girmiştir. O nedenle üzerimize gelmektedirler. Bu karar uluslararası komplonun bir devamı niteliğindedir. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı ilk olarak ağırlaştırılmış tecrit uyguladılar. Şimdi de üç öncüye karşı karar alındı. Bir kez da iktidarlar yüz karası, onursuz ve ahlaksızlığını bu kararla ortaya koymuştur” denilen açıklamada, Kürt halkı en zor koşullarda iradesine ve önderliğine nasıl sahip çıktıysa bugün de özgürlük mücadelesine sahip çıkması gerektiği belirtildi.

Birlik için mücadelenin büyütülmesi çağrısı da yapılan açıklamada, “Ta ki başarıyı elde edinceye kadar. Hiçbir iktidar boş hayaller kurarak yaşamasın. İrademizi kıramazsınız. Bir biriz. Kürdistan’ın tüm çocukları Öcalan, Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Duran Kalkan olacaklardır” denildi.

Açıklama “Bijî Serok Apo”, “Bijî tekoşîn û berxwedana PKKê”, “Bimire komploger, hêzên desthiledar û ABD” sloganlarıyla sona erdi.