Binarê Qendîl halkı tepkili

Binarê Qendîl halkı, Türk ordusunun katliamına karşı sıradan bir kınamayla yetinen Federe Kürdistan Hükümeti'ne de tepkili, ancak herşeye rağmen topraklarını terk etmeyeceğini söylüyor.

Binarê Qendîl halkı, Türk ordusunun katliamına karşı kısa bir kınama açıklaması yaparak sessizliği tercih eden Güney Kürdistan yönetimine tepki gösteriyor.

Türk devletinin saldırılarına öfke duyan halk, Güney yönetiminin gerekli yanıtın vermesini istiyor. ANF'ye konuşan halkın tepkileri şöyle:

‘KÜRTLERİ ÖLDÜRÜYORLAR’

Ehmed Elhawî: Türk devletinin bombardımana tepkiliyiz. Önceki gece gece de uçaklar burayı vurdu. Her defasında masum insanları hedef alıyor. Güney Kürdistan'ı boşalttılar. Burada yaşayan sadece halktır ve gelip sivil insanları vuruyor. Buralara bakın, neler yapmışlar! Güney'de o kadar bombardıman, top atışı oluyor ki, hiçbir güzellik bırakmadılar burada. Türkiye'nin hakkı var mıdır buna? Biz Güney'deyiz, onlar Türkiye'de. Oradan gelip buradaki çocuk ve kadınları katlediyorlar. Burada sadece Kürt halkı var ve onlar da sadece Kürt halkını öldürüyorlar.

‘DEDE OLDUM, DEVAM EDİYOR’

Omer Hemed Emin: Ben daha 3 günlükken de burada bombardıman yapıyorlardı. Şimdi çocuklarım, torunlarım oldu, hala yapıyorlar. Türk devletinin bombardımanına çok tepkiliyiz ve buradaki hükümet de bugüne kadar Kandil bombardımanından bahsetmedi. Göç ettik yerlerimizden, insanlarımız şehit düştü, çocuklarımız şehit oldu. Her yönüyle Türkiye'yi lanetliyoruz. Binarê Qendil tüm devrimlere ev sahipliği yapmıştır. Bugüne kadar da kimse Binarê Qendil hakkında konuşmadı. PDK, YNK ve diğer partiler de konuşmadı. Şeladizê alanı yurtseverler, masumlar. Geçim kaynağını köylerden kazanıyorlar. Türk devleti, BAAS rejiminden daha kötüdür. Masum insanları katlediyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, Kürdistan'ımızda yaşayacağız.

‘HÜKÜMET NEDEN SESSİZ?’

Zuleyxa Mihemed: Türk devletinin saldırılarını nefretle kınıyoruz. Türk uçakları Şeladizê'de 10 sivili katletti. Federe Hükümet sessiz ve hiçbir tepki göstermedi. Türk devleti ve hükümet arasında derin bir anlaşma mı var? Neden bu saldırıları engellemek için hiçbir adım atmıyor?