Bînarê Qendîl Halk Meclisi’nden açıklama

Bînarê Qendîl (Qendîl) Halk Meclisi Yönetimiî 23- 12- 2017’de gerçekleştirdikleri 1. Bînarê Qendîl Tevgera Azadî konferansına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Bînarê Qendîl Halk meclisi yönetimi, Konferans yapıldıktan sonra bazı televizyon ve gazetelerin Bînarê Qendîl’de özerklik veya Kanton ilanına gidildiği yönünde yayınlar yaptığını, bu haberlerin ortamı provoke etmek amacıyla servis edildiğini belirtti. Açıklamada, bu yönlü yayın yapan televizyon ve gazeteleri yanıltıcı ve yanlış haberler yayınlamaktan vazgeçmeye çağırdı.

Açıklamada şöyle denildi:

‘’Bînarê Qendîl halkı olarak kendi halk meclisimizi oluşturmak için 23- 12- 2017 tarihinde Bînarê Qendîl’de oturan tüm bileşenlerin katılımıyla bir halk Konferansını gerçekleştirdik. Bu konferansı gerçekleştirmemizin temel amacı toplumun herhangi bir güce dayanmadan kendi kendisini yönetmesi ve kendi sorunlarını çözmesidir. Bu oluşum siyasal bir oluşum olmayıp, toplumsal ve sivil bir oluşumdur. Bu yüzden bu oluşum homojen olmayıp heterojen bir yapıya sahiptir. Tüm farklıkların ortak noktalarda buluştuğu sivil bir yapılanmadır.  Bu amaç doğrultusunda Bînarê Qendîl halkı olarak bir araya gelip kendi örgütseliğimizi oluşturduk. Bu temel doğrultuda iş ve rol bölümüne gittik ve buna öncülük edecek komitelerimizi oluşturduk.

Son günlerde bazı Televizyon ve gazetelerin Bînarê Qendîl’de özerklik veya Kanton ilanına gidildiği şeklinde haberleri yayınlaması gerçeklikten uzak, yanlış ve doğru olmayan haberlerdir. Bu yayınların temel amacı ortamı provoke ederek, toplumsal bir örgütleme olan Bînarê Qendîl halk meclisini siyasal bir oluşum olarak göstermeye çalışmaktır. Bu yüzden bu tür yayınlarda bulunan basın kuruluşlarını şiddetle eleştiriyoruz. Bu yayın kuruluşlarını bu tür yanlış ve yanıltıcı haberleri yayınlamaktan vazgeçme çağrısında bulunuyoruz.''