Besta’da şehit düşen iki gerillanın kimliği açıklandı

HPG BİM, 28 Temmuz günü Şırnak’ın Besta bölgesinde işgalci Türk ordusu ile çıkan çatışmada şehit düşen iki gerillanın kimliğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi, 28 Temmuz günü besta’nın Şehriban alanındaki Çelê Sor mıntıkasında operasyona çıkan askerler ile HPG gerillaları arasında meydana gelen çatışmada Ali Poyraz (Piling Dijwar) ile Yusuf Koç (Zindan Canfeda) isimli gerillaların şehit düştüğünü belirtti.

HPG BİM’in açıklaması şöyle:

“31 Temmuz tarihli açıklamamızda, 28 Temmuz günü işgalci TC ordusunun Şırnak’ın Besta bölgesine bağlı Şehriban alanındaki Çelê Sor mıntıkasına yönelik bir operasyon başlattığını ve operasyonda çıkan çatışma sonucu 2 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan arkadaşlarınızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Piling Dıjwar
Adı Soyadı: Ali Poyraz
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Hariye – Mehmet Selim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Temmuz 2019 / Besta

 

Kod Adı: Zından Canfeda
Adı Soyadı: Yusuf Koç
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Ayhan – Abdurrezzak 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Temmuz 2019 / Besta

ALİ POYRAZ (PILING DIJWAR)

Piling yoldaşımız, 1992 yılında Mardin’de yurtsever bir çevrede dünyaya gelmiş ve büyümüştür. Doğduğu topraklarda faşist TC devletinin zulmüne yakından tanıklık eden Piling yoldaş, Kürt halkına yapılan bu haksızlığı hiçbir zaman içine sindirememiştir. Sürekli bir hakikat arayışı içerisinde olan Piling yoldaş, genç yaşta Özgürlük Hareketi ile tanışmıştır. Önderliğin özgürlük felsefesini okuyup, kendisini derin sorgulamalardan geçiren Piling arkadaşımız, aktif mücadele yolunu tutmak için 2014 yılında Botan’dan gerilla saflarına katılmıştır. Yaşam içerisinde pratikçiliği ile ön plana çıkan Piling yoldaş, hangi alanda görev almış ise en başarılı bir şekilde tamamlamaya çalışmıştır. Yaşama olan katılımı, yoldaşlara olan bağlılığı ve ideolojik olarak yetkinliği ile tanınan Piling yoldaş, yeni dönemin ruhuna uygun bir gerilla olmak için emek sarf etmiştir.

YUSUF KOÇ (ZINDAN CANFEDA)

Zından yoldaşımız, Siirt’in Bıkat köyünde yurtsever bir ortamda dünyaya gelmiştir. Köyde büyüyen Zından yoldaş, Kürdistani değerleri en derin bir şekilde yaşamıştır. Taşıdığı bu değerlere her gün saldıran ve yok etmeye çalışan faşist TC devletine karşı 2015 yılında Özgürlük Hareketi’ne katılım sağlayarak sisteme en büyük cevabı vermiştir. Gerillaya ilk geldiği günden itibaren yaşama kısa sürede uyum sağlamış ve güçlü bir katılımın sahibi olmuştur. Önderliği ve şehitlere olan bağlılığı ile tanınan Zından yoldaş, bu topraklarda her attığı adımın değerini bilmiş ve bu temelde 24 saat emek vermeyi kendisine bir ahlak olarak edinmiştir. Güler yüzlü, sıcakkanlı ve samimi yaklaşımları ile çevresindeki yoldaşların ilgi odağı haline gelmiştir. En son bulunduğu Besta bölgesinde Kürt halkının özgürlüğü için büyük emeklerin sahibi olmuştur.

Şehadete ulaşan Piling ve Zından yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkının başı sağ olsun diyor, şehitlerimizin verdiği mücadeleyi zafer taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.”