Besta’da işgalcilerden operasyon ve gerilladan eylem

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Şırnak’ın Besta bölgesinde Türk işgal güçlerinin düzenlediği bir operasyon ile gerilla güçlerinin düzenlediği bir eyleme dair açıklamada bulundu.

HPG-BİM tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Türk işgal güçleri 7 Nisan günü “Şırnak’ın Besta bölgesine bağlı Şehit Diyana alanında” bir operasyon başlattı.

BESTA’DA İKİ GERİLLA HAYATINI KAYBETTİ

Açıklamada, “İnsansız hava araçlarının desteği ile yürüttüğü operasyonda işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları alanı yoğun bir şekilde bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda 2 arkadaşımız şehadete ulaşmış, 1 arkadaşımız ise düşman güçlerine esir düşmüştür” denildi.

SABOTAJ: BİR ASKER ÖLDÜ

12 Nisan günü bu kez gerilla güçlerinin “Girê Mevuşkê alanında operasyon birliklerine yönelik bir sabotaj eylemi” düzenlediğini bildiren HPG-BİM, şu detayları verdi:

“Bu eylemde tespit edilebilen 1 düşman askeri öldürülmüş ve çok sayıda asker ise yaralanmıştır.”

“Operasyon ile ilgili ayrıntılı bilgiler ve şehadete ulaşan arkadaşlarımızın sicil bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır” diyen HPG-BİM, 5 gerillanın hayatını kaybettiği yönünde Türk medyasında çıkan haberleri yalanladı.

YALAN HABERLER

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“İşgalci TC ordusu özel savaş medyası aracılığı gerçekleştirdiği operasyonda 5 arkadaşımızın şehit düştüğü bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştır. Bu bilgiler tamamen özel savaş kapsamında yapılan yalan haberlerdir.”

SİDEKAN’A HAVA SALDIRISI

HPG-BİM, Türk işgal güçlerinin Güney Kürdistan’a yönelik saldırılarının sürdüğünü de belirtti: “14 Nisan günü saat 07.30’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Kendakola alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”