Belediye gaspçısı, esnafları fişleyip dükkanlarını kapatıyor

Gasp edilen DBP Edremit Belediye'sini gasp eden ve halka hizmet dışında her türlü çalışmayı yürüten Atıf Çiçekli, şimdi de esnafları fişleyerek dükkanlarını kapattırıyor.

Van’da 2014 yılında DBP’nin kazandığı 12 belediyeyi gasp eden kaymakamlar halka hizmet dışında her türlü çalışmayı yürütüyor. Kentte fişleme çalışması yapan belediyenin gaspçısı kaymakam Atıf Çiçekli, Edremit’te esnafların iş yerlerini ‘Örgütte akrabanız var’ bahanesi ile kapattırıyor.

Özellikle HDP’nin yüzde 70 civarında oy almasının ardından ‘Edremitlilere hakkımı helal etmiyorum, bana nankörlük yaptılar’ diyerek tepki çeken Edremit Kaymakamı ve Kayyumu Atıf Çiçekli’nin seçimlerden sonra hedefinde PKK’ye katılmış ya da gerillada yaşamını yitirmiş HPG’lilerin aileleri var.

ÖĞRETMENLERE 'PKK'Lİ AİLELERE GİDİN' TALİMATI

Edremit’te öğretmenlere resmi yazı ile ‘PKK’ye müzahir ailelerle gidin, görüşün ve sonuçlarını bana rapor halinde yazın’ talimatı veren, mahallelerde ‘Kayyumdan memnun musunuz?’ şeklinde anket çalışması yaptıran Çiçekli'nin, garip uygulamaları devam ediyor. ‘Halk Plajları’ projesi altında halkın arazilerini zorla kamulaştıran, iş yerlerini yıkan Çiçekli’nin hedefinde bu defa da Edremit esnafı var. Edremit plajlarında özel mülkiyeti olan yurttaşların iş yerleri, ‘Ailenizde PKK’li var... Bunu biliyoruz’ iddiasıyla kayyum tarafından yıktırılıyor.

TALİMAT VAN VALİLİĞİ'NDEN!

Edremit Belediyesi son olarak HDP’ye oy veren ya da PKK saflarında yakınları bulunan onlarca kişinin dükkanını kapattı. Kayyumun düşmanca politikalarına tepki gösteren hukukçular, Çiçekli'nin resmen uluslararası hukuku çiğneyerek, AKP’nin hukukunu uyguladığını belirtti. Gürpınar Kaymakamı Osman Doğramacı da Edremit kayyumu Çiçekli'nin yürüttüğü politikayı uyguluyor. Belediye gaspçıları bu tür çalışma için talimatın Van Valiliği tarafından verildiği ve organize biçimde fişleme yapıldığı belirtiliyor.