Bêdehê köylüleri: Erdoğan’ın gerçek yüzü görülmelidir

Türk savaş uçaklarının bombardımanına kalan Güney Kürdistan’ın Kanimasi ilçesine bağlı Bêdehê köylüleri saldırılara büyük bir tepki gösterdi. Türk savaş uçakları, köydeki tarihi ekmek aşını hedef aldı.

İşgalci Türk devletine ait savaş uçakları, Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarını sürdürüyor. Savaş uçakları Güney Kürdistan’ın Kanimasi kentine bağlı Bêdehê köyünü bombaladı. Bombardıman sonucu köyde bulunan tarihi ekmek aşı da tahrip oldu.

Bombardımana tepki gösteren Bêdehê köyünden Nasreddîn Bêdehê, yıllardır bu köyde yaşadıklarını belirterek, Türk devletinin saldırılarından dolayı köye gelemediklerini söyledi. Her gün top, havan sesleri ile uyandıklarını da söyleyen Bêdehê, “Son olarak da bahçemizi uçakla vurdular. Müslüman olan böyle yapmaz. Eğer Müslüman olsaydı Ramazan ayında fakir, fukaranın evini, bahçesini vurmazdı. Müslümanların birbirini öldürmesi yasaktır. Ama Erdoğan her gün Kürtleri öldürüyor. Bence herkes Erdoğan’ın gerçek yüzünü görmelidir artık” diye tepki gösterdi.

Köylerindeki tarihi ekmek aşının da savaş uçaklarının hedefi olduğunu dile getiren Bêdehê şöyle konuştu: “Ekmek aşına buğdayımızı koyup öğütüyorduk ve herkes gelip buradan ekmeğini çıkartabiliyordu. Bu ekmek aşı sadece bizim geçim kaynağımız değil aynı zamanda babalarımızdan, dedelerimizden kalan manevi bir değerdir. Biz bazen şehre gidiyor olabiliriz ama köyümüze her zaman gelip gidiyoruz. Biz atalarımızın bize bıraktığı değerler üzerinde yaşıyoruz. Köyümüzün geçim kaynağı, ekmek aşımız faşizm tarafından vuruldu. Erdoğan tam bir faşisttir. Biz insanlık için mücadele eden herkese adalet istediğimizi belirtiyoruz.”

‘BİR ROKET İLE TARİHİMİZİ YIKTILAR’

Aynı köyden Egîd Bêdehê de, Türk devletine ait savaş uçaklarının 24 saat boyunca başlarında gezdiğini söyledi.

“Siz de görün, Türk devletinin eseri burada gözler önündedir” diyen Bêdehê, aslında Türk devletinin gerçek yüzünün de bu kare ile ortaya çıktığını dile getirdi.

Türk devletinin sivilleri vurduğunu, sivillere ait yerleri bombaladığını kaydeden Bêdehê “Sonra da gerillayı vurduk diyorlar. Buralar bize ait. Bizim ekmek aşımız, tarihimiz her şeyimiz burada saklı idi. Şimdi her şey tarumar olmuş. Bir roket ile tüm tarihimizi yıktılar. Bu durumu kabul etmiyoruz. Uluslararası güçlere bu duruma müdahale etmesi çağrısında bulunuyoruz. Erdoğan faşizmine dur desinler” diye konuştu.