Bayık: Komplo boşa çıkarıldı, Güneyli güçler dikkatli olmalı

Bayık, Türk MİT'inin PKK'ye yönelik büyük bir saldırı hazırlığındayken yakalanmasına ilişkin, "Bu komplo darbe almıştır, boşa çıkarılmıştır" dedi. Bayık, Güneyli güçlerin de Türk devletinin oyunları karşısında dikkatli olması gerektiğini kaydetti.

PKK'ye yönelik operasyon hazırlığında olan MİT elemanlarının PKK tarafından yakalanmasına dönük tartışmalar devam ederken, KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, News Channel'da yayınlanan "Ülkeden" programında soru üzerine bu konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Politbüro üyesi ve parti sözcüsü Sedî Ehmed Pîrê'nin "Türkiye MİT'i PKK üst düzey yöneticilerine yönelik bir operasyon gerçekleştirmek istedi. PKK de bunu fark ederek 2 üst düzey MİT yetkilisini yakaladı" sözlerinin sorulduğu Bayık, şu değerlendirmelerde bulundu:

ERDOĞAN-BAHÇELİ FAŞİZMİ KADERİNİ TASFİYEYE BAĞLAMIŞ

"Hareketimize yönelik öteden beri Türk faşist sömürgeci devletinin komplolarının, saldırılarının olduğu biliniyor. Özellikle Erdoğan-Bahçeli faşizmi hareketimizin yönetimini hedefleyerek, yönetime darbe vurarak Kürt soykırımını gerçekleştirmeyi amaçladı ve bu temelde politikalar geliştirdiği hemen herkesçe biliniyor. Bizim bilgilerimiz var. Erdoğan-Bahçeli MİT vasıtasıyla, yine genelkurmayın özel harp dairesiyle yönetimimize yönelik bir takım eylemler geliştirmek istiyor. Kaçırmadır, suikasttır kısaca hareketin yönetimini imha ederek hareketi tasfiye etmek ve Kürt soykırımını gerçekleştirmek istiyor, kaderini de buna bağlamış.

SADÎ EHMED PÎRÊ'YE DOĞRULAMA

"Bunun için Türkiye’nin bütün olanaklarını kullanıyor. İç, dış politikasını tamamen bu temelde kullanıyor, Türkiye’nin bütün imkânlarını bu temelde harekete geçirmiş bulunuyor. Özel örgütlenmeler geliştirmişler. Sadece Kuzeyde değil, Türkiye’de değil, Avrupa’da, Güney Kürdistan’da hemen hemen bütün parçalarda böyle bir faaliyet yürütüyorlar. Sayın Sedî Ehmed Pîrê'nin açıklamaları doğrudur. Hem KDP alanında hem YNK alanında MİT’in ve özel harp dairesinin yönetimimize yönelik bir takım planlamaları, örgütlenmeleri var. Eylemler gerçekleştirmek için bir takım gruplar örgütlemişler. Fakat Sayın Sedî Ehmed Pîrê, YNK’nin buna dâhil olmadığını açıklıyor. Sanıyoruz öyledir.

BÜYÜK KOMPLOYA DARBE

"Güney Kürdistan’da MİT ve özel harp dairesiyle çalışan bazı tipler var, bu konuda bizim bazı bilgilerimiz var. Elbette ki Güneyli güçlerin, partiler ve kişiler dâhil Türk faşist, sömürgeci devletinin bu planlarında yer almamaları gerekiyor, umarız yer almazlar. Eğer alırlarsa, o zaman PKK ve Kürt halkına en büyük düşmanlığı yapmış olurlar. Sömürgeci faşizme en büyük hizmeti yapmış olurlar. Hiçbir Kürd'ün böyle bir uğursuz planda yer alacağını tahmin etmiyoruz. Türk faşist devleti, Önderliğimize yönelik uluslararası komplodan sonra büyük bir komployu geliştirmeyi amaçlamıştır fakat bu komplo darbe almıştır, boşa çıkarılmıştır, başa gitmemiştir.

GÜNEYLİ GÜÇLER DİKKATLİ OLMALI

"Faşist Türk sömürgeci devleti özellikle Erdoğan-Bahçeli iktidarı hareketimize yönelik sürekli komplolar, tasfiye planları yürütüyor. Buna Güneyli güçleri de dâhil etmek istiyorlar, yani KDP ve YNK gibi güçleri. Hatta KDP, YNK dışında kendi özel örgütlenmeleri de var. Onların özel çabası KDP ve YNK’yi de kendi tehlikeli, uğursuz planlarına alet etmektir, bunun için yoğun çaba yürütüyorlar. Umarız bu çabalarda yer alamazlar çünkü alırlarsa kendilerine de ihanet etmiş olurlar. Sadece PKK’ye değil kendilerine de, Kürt halkına da ihanet etmiş olurlar. Hiçbir Kürdistanlı güç, kişi, faşist Türk sömürgeci devletinin Kürtlere yönelik soykırım politikalarına hizmet edemez, etmemesi gerekir. Eğer bu konuda Türk devletinin istemlerini yerine getirirlerse bundan kendileri en büyük darbeyi yer. Bu konuda kendilerini de bu münasebetle uyarıyorum, kesinlikle böyle tuzaklara düşmemelidirler."