Baxoz’da kurtarılan 17 çocuk daha Şengal’de

Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD), DAİŞ çetelerine karşı Baxoz’daki final operasyonunda kurtardığı çoğu Êzidî 17 çocuk daha Şengal’e götürülerek, ailelerine teslim edildi.

Dêrazor'un Hecîn kasabasına bağlı Baxoz köyünde DAİŞ çetelerine karşı yürütülen son savaşta, 17 çocuk daha kurtarıldı. Bunların 13’ü Êzidî, 4’ü Şiilerden oluşuyor.

Yaşları 5 ile 15 arasında değişen çocuklar, çete vahşetinden kutartıldıktan sonra Şengal’e gönderildi.

Çocuklar, Şengal Demokratik Özerk Meclisi Yönetimi ve Êzidî Kadınları Özgürlük Hareketi (TAJÊ) tarafından teslim alındı.

Çocukları, Şengal’deki Zerifa Osê Okulu’da aileleri ve yüzlerce kişi karşıladı.

Çoğu 3 Ağustos 2014 soykırım saldırıları sırasında göç etmek zorunda kalan aileler, çocuklarını teslim alırken, QSD savaşçılarına, Şengal Meclisi’ne ve TAJÊ üyesi kadınlara teşekkür etti.

Çocukların ailelerine kavuşma anında duygusal anlar yaşandı.

RojNews’in haberine göre Güney Kürdistan’daki Bêrisvê Kampı’ndan Şengal’e geldiğini söyleyen Erzan Ehmed isimli kadın, “Siba Şêx Xidir köyündeniz. Katliamda ailemdeki 15 kişi, amcamın ailesinden 19 kişi kaçırıldı. Şuana kadar 11’i kurtarıldı. 4 akrabam hala DAİŞ çetelerinin elinde. QSD savaşçılarına canı gönülden teşekkür ediyoruz. Bize sahip çıktılar. Canlarımızın sapa sağlam geri gelmesi bizi çok mutlu ediyor” dedi.

Ernû Reşo isimli “Ailemden 19 kişi çeteler tarafından kaçırılmıştı. Şuana kadar 15 akrabam kurtarıldı. 4’ü ise hala DAİŞ çetelerinin elinde. Umarım QSD kalan yakınlarımızı da kurtarır. QSD savaşçılarına çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.