Batman’da açlık grevindeki 28 kişi gözaltına alındı-YENİLENDİ

Amed’den sonra Batman’da da açlık grevi eyleminde olan TJA’lı kadınlar gözaltına alındı. Batman HDP İl Binası'na yapılan baskında aralarında HDP İl Eşbaşkanı Berivan Helen Işık’ın da olduğu 28 kişi gözaltına alındı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek için açlık grevinde bulunan HDP Milletvekili Leyla Güven'e destek için açlık grevi eyleminde bulunan Batman'daki TJA aktivistleri gözaltına alındı.

Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması talebiyle süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemini 33 gündür sürdüren Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in taleplerinin sahiplenilmesi amacıyla TJA’lı kadınlar 3 günlük açlık grevi eylemine girdi. Akşamüstü Amed il binasının basılmasının ardından HDP Batman il binasının da akşam saatlerinde zırhlı araçlar ile ablukaya alınmasının ardından polislerce baskın düzelendi.

Baskında aralarında HDP İl Eşbaşkanı Berivan Helen Işık’ın da olduğu; Ezel Aydın, Zozan Şimşek, Sedat Yıldız, Hadi Bahadır, Eyüp Yağız, Yaşar Kırca, Ahmet Yılmaz, Sıdık Topbaş, Zedan Ekmen, Osman Bozkurtaca, Songül Korkmaz, Vildan Ergül Tileği, Gülcemal Erdinç, Sabiha Ekinci, Maşallah Kaya, Menfiat Çelik, Halise Bilir, Aliya Işık, Tuğba Doğan, Elif Tiluk Timur, Şükran Çelebi, Sakina Baytar, Edibe Bilir, Sabahat Acar, Darya Arslan ile soyadı öğrenilemeyen Nefia adlı kişi gözaltına alındı.

İl binasında zırhlı araçlar ve çevik kuvvet tarafından abluka sürerken gözaltına alınalar hastane kontrolünün ardından Batman İl Emniyet binasına götürüldü.