Başûrlular: Topraklarımızı savunacağız

Başûrê Kurdistan halkı, Türk devletinin amacının Kürt halkını soykırımdan geçirmek olduğunu belirterek, "Canımızdan da olsak topraklarımızı savunacağız" diyor.

Başûrê Kurdistan’da işgal saldırılarını sürdüren Türk devleti, PKK’ye karşı savaşı bahane ederek, sınır hattından içerilere doğru bölgeyi insansızlaştırmak istiyor. Yoğun bombardımana rağmen bölge halkı, yerini ve yurdunu terk etmeyeceğini belirtiyor.

ANF’ye konuşan halk, Türk devletinin amacını bildiklerini belirterek, direnmeye devam edeceklerini söylüyor.

SİVİLLERİ KATLEDİYORLAR

Rêbiwar Ehmed Birahîm: Türk devletinin işgal saldırılarına karşıyız. Bu işgalci Türk devletinin ilk saldırısı değil, son olarak Newroz’da Baleyan köyünden 4 genci katletmişti. Bölge halkını korkutup kaçırtmak istiyor. Kandil sıradan bir yer değil ve hiç kimse burayı işgal edemeyecek. Kandil, kadim bir bölge ve sürekli işgal edilmek istenmiş ama hiçbir zaman bölge halkı buna izin vermemiş; işgalcilere karşı savaşıp girmelerine izin vermemiş.

MÜCADELE EDECEĞİZ

Dêhat Setretin: Mawnaye köyü sakinleri olarak Türk devletinin işgalci saldırılarını kınıyoruz. Biz ancak güçlü bir birlikle bu saldırıları boşa çıkarabiliriz. Türk devleti, PKK bahanesiyle yıllardır Kandil’e saldırıyor ve bu saldırılarda yüzlerce kadın, çocuk sivil halk katlediliyor. Evler, bahçe ve tarlalar zarar görüyor. Ne olursa olsun biz kendi topraklarımızdan, kendi vatanımızdan çıkmayacağız, saldırılara karşı mücadele edeceğiz.

KANDİL BİZİM EVİMİZDİR

Rêbûwar Emin: Kandil gençliği hiçbir zaman işgale yol vermeyecek. Kandil bizim evimiz ve biz gençler olarak Kandil’e gözümüz gibi bakıyoruz. Bunun uğrunda canımızı da vermeye hazırız. Erdoğan bu saldırılarla Güney halkını korkutmak istiyor. Kandil sakinleri kendi topraklarındadır. Türk devleti, Kandil’i işgal etmek istiyorsa gereken cevabı vereceğiz.

PARTİLER DE KARŞI DURMALI

Feysel Xelatê: Türk devletinin bu politikaları yeni değil, sürekli tehditlere Kandil’i işgal edeceğini söylüyor. Bu tehditler, bölge halkı evini, vatanını terk etsin diyedir. Türk devleti sürekli yalan söyleyip “girdim, gireceğim” diyor. Bu saldırılara karşı Güney’deki siyasi partilerin ayni tavrı göstermeleri lazım.