Başur Öz Savunma Güçleri: Amacımız halkımızı korumak

Başûrê Kurdistan Öz Savunma Güçleri: Bir grup Behdinan ve Bradost genci olarak, bölgemizde başlatılan saldırılara karşı durmak, işgali yenilgiye uğratmak için kendimizi örgütledik. Amacımız halkımızı ve onun kazanımlarını korumaktır.

Başûrê Kurdistan dağlarında, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Başûrê Kurdistan Öz Savunma Güçleri, kuruluşunu ilan etmişti. Başur’daki birçok parti, örgüt ve bu partilere yakın yayın organlarında, öz savunma güçlerine ilişkin tartışmalar yürütüldü. 

Bunun üzerine Başûrê Kurdistan Öz Savunma Güçleri tarafından yeni bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Biz, Behdinan ve Bradost gençleri olarak, kendimizi öz savunma güçleri olarak Bradost'a yönelik başlatılan işgal saldırılarına karşı bölgeyi korumak için örgütledik” denildi.

'BİZİMLE OMUZ OMUZA OLUN'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Biz, Bradost gençleri olarak, Bradost’taki, aşiretler, aydın ve yazarlar başta olmak üzere herkesi, bu işgale karşı bizimle omuz omuza vererek direnmeye çağırıyoruz. Güçleri oranında bize destek olmalarını istiyoruz. Özellikle de uzun yıllardan beri Bradost alanında yaşayan ve hep ihanete uğrayan aşiretlerden bunu bekliyoruz. İşgal ve saldırılara karşı hiçbir zaman boyun eğmeyen ve ona karşı duran Brodast'ta yaşayan halkımızın olduğunu herkes biliyor. 

Bir grup Behdinan ve Bradost genci olarak, bölgemiz üzerine başlatılan saldırılara karşı durmak, işgali yenilgiye uğratmak için öz savunma güçleri olarak kendimizi örgütledik. Amacımız halkımızı ve onun kazanımlarını korumaktır.

'İŞ BİRLİĞİ YAPAN, İSTİHBARAT VEREN DE HEDEFİMİZ'

Behdinan ve Bradost’ta bazı kesimler ve ne yazık ki bazı aşiretlerin içinden de bazı kişiler, Kürtlere karşı işgalci Türk devleti ile  iş birliği yapıyor. Türk devletine istihbarat veriyorlar. Her şeyleriyle halkımıza karşı düşmanla iş birliği yapmışlardır. 

Biz bu kişilerin kim olduğunu ve ne yapmak istediklerini çok iyi biliyoruz. Aşiretlere ve halkımıza karşı bu düşmanlıklarından vazgeçip halkımızla birlikte işgale karşı yürütülen mücadeleye katılmamaları durumunda hedefimiz olacaklarını bilmelidirler.

'HİÇBİR KÜRT GÜCÜNE KARŞI KURULMADIK'

İşgale karşı bazı parti, örgütler ve onlara yakın basın yayın organlarında yürütülen tartışmalar çok ters ve olumsuz tartışmalar. Her parti, örgüt bu partilere bağlı basın yayın organları, çıkışımızı kendisine göre değerlendirmeye çalışıyor. Yaptıklarının birçoğunun bir gerçeklik payı yoktur. Amacız, Başûrê Kurdistan'da asayiş ve güvenlik sorunu yaratmak değildir. Çıkışımız, herhangi bir Kürt gücüne karşı bir çıkış da değildir. Yapmak istediğimiz, bunun tam tersidir. Canımız, kanımı ve direnişimizle Başur asayiş sorunlarının olmaması; güvenlik sorunlarının çıkmaması ve topraklarımızı işgalcilere karşı korumaktan başka bir amacımız olmadığını herkesin bilmesini isteriz.

'PEŞMERGELER DE BİZİMLE  DİRENMELİ'

İşgale karşı kardeşlerimiz, babalarımız, abilerimiz olan ve 40 yıl gibi uzun bir süredir  Kürdistan için mücadele eden peşmergeleri, bizimle birlikte direnmeye çağırıyoruz.  
Hiçbir parti, örgüt, güç kendi ideolojisi, programı, planlarına göre bizi değerlendirmesin. Tüm güçlere karşı eşit mesafede duruyoruz. Hiçbirine çok yakın, diğerine uzak değiliz. Biz bu halkın öz çocuklarıyız. Topraklarımızı işgale karşı kanımız, canımızla korumak istiyoruz. 

Öz irademiz, direnişimiz, halkımızın desteği ile mücadelemizi vererek, işgalcileri topraklarımızdan çıkaracağız!”