Başkale ve Gürpınar'da 'HAYIR' coşkusu

Van’da 'HAYIR' diyenlerin referandum çalışmaları her geçen artan ilgi ve coşkuyla sürüyor. Adeta 7 Haziran ve Newroz ruhuyla yapılan halk buluşmalarında Kürt siyasetçileri binlerce kişi tarafından karşılandı.

Referandum çalışmaları kapsamında ilçelerde halkla buluşmaya devam eden HDP ve DBP Van il örgütleri bugün de Gürpınar ve Başkale ilçelerindeydi. İlçe ziyaretlerine HDP Van il eş başkanları Yakup Ataş, Gülistan Orhan, DBP Van İl Eş Başkanı Ahmet Aygün, HDP Van milletvekilleri Adem Geveri, Bedia Özgökçe Ertan, HDP PM Üyesi Özgür Zeydanoğlu katıldı.

Sabahın erken saatlerinde yola çıkan grup saat 10.00 gibi Gürpınar’da binlerce kişi tarafından karşılandı. Gürpınar ilçe merkezinde atılan seçim turunun ardından halkın yoğun ilgisi altında yapılan esnaf ziyaretinin ardından HDP’nin her seçimde  yüzde 90’ların üzerinde rekor oy aldığı Başkale ilçesine geçildi.

ATAŞ : BAŞKALE YİNE REKOR KIRACAK

Burada Çarşı Meydanı'nda yapılan halk buluşmasında söz alan HDP Van İl Eş Başkanı Yakup Ataş, her seçimde rekor oranında oy çıkaran Başkale’nin referandumda da aynı rekoru kıracağına inandıklarını söyledi. Ataş, Başkale halkını son seçimlerde olduğu gibi referandumda da sandıkları doldurmaya ve yeni bir rekor kırmaya çağırdı.

ÖZGÖKÇE : AMAÇLARI TEK ADAM

Ataş’ın ardından konuşan HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe ise şunları söyledi: “Geçmişe baktığımızda Türkiye’de yapılan bütün anayasaların darbeler ile getirildiğini görüyoruz. Hiçbir anayasada Kürt halkı olmadı, kadınlar olmadı. Anayasa değişikliği bütün kesimlerin tek tek haklarını garanti altına alması gerekirken, AK Parti ve MHP tarafından kapalı kapılar ardından getirilmek isteniliyor. OHAL’i Allah’ın bir lütfu sayanlar her gün meydanlardalar. Çıkardıkları KHK’ler ile yüz binleri işsiz bıraktılar. Oy ile alamadıkları belediyelerimizi gasp ettiler. Bugün OHAL ile ülkeyi yönetmek istiyorlar. Bu koşullarda anayasayı değiştirmek istiyorlar. Peki neyi getirecekler? Tek adam dışında hiçbir şeyi getirmeyecekler."

HALKLARIN YOK SAYILMASINA ‘HAYIR’ DİYORUZ

Halkların kendisi hakkında karar vermesi gerektiğini belirten Özgökçe, “Halklardan saklanarak sandığa götürülene ‘Hayır’ diyoruz. Halkların yok sayılmasına ‘Hayır’ diyoruz. Başkale halkı 2 yıldır bu devletin halkın başına ne getirdiğini iyi biliyor. Her seçimde de hükümetin bu politikalarına rekor oylarla ‘Hayır’ dedi. Başkale halkı en son yüzde 97 ile iradesini ortaya koydu. Bugün de inanıyorum ki aynı irade ile karanlığın üstüne üstüne yürüyecek” diye konuştu.

ÇATAK 

Çatak HDP ve DBP ilçe örgütleri de referandum çalışmaları kapsamında Görentaş ve çevre köylerini ziyaret ederek HAYIR için destek istedi.