Barzani: Türkiye ile işbirliğine devam edeceğiz

Referandumun "devlet ilan edileceği anlamına gelmediğini" söyleyen Nêçîrvan Barzani, Türkiye'yle işbirliğine devam edeceklerini söyledi. 

Güney Kürdistan Başbakanı Nêçîrvan Barzani, Hewlêr'de oyunu kullandıktan sonra düzenlediği basın açıklamasında, referandumun "devlet ilan edileceği anlamına gelmediğini" söyledi. Türkiye ile ilişkilerine devam edeceklerini söyleyen Barzani, referandum asla Türkiye için tehdit değildir" dedi. 

Halkın iradesini dünyaya göstermek için referandum yaptıklarını söyleyen Barzani, "Referandum 26 Eylül’de Kürdistan devletini ilan edeceğimiz anlamına geliyor. Kürdistan Bölgesi Irak’la ciddi bir diyalog istiyor. Yarın da Irak bayrağını burada göreceksiniz" diye konuştu. 

Türkiye ile işbirliğine devam edeceklerini vurgulayan Barzani, “Türkiye ile ilişkilerimiz çok iyi. 1991’den bu yana iyi ilişkilerimiz oldu. En zor zamanlarda bize yardım ettiler. Müteşekkiriz. Bağdat’tan ümidimizi kestiğimiz için bu yola girdik. Referandum asla Türkiye için tehdit değildir. Türkiye’nin bizi anlamasını bekliyoruz" dedi. 

Referandumun "devlet kurma anlamına gelmediğini" kaydeden Barzani, "Referandum 26 Eylül’de Kürdistan devletini ilan edeceğimiz anlamına gelmiyor. Sayın Cumhurbaşkanı ve tüm Türkiye ile ilişkilerimiz çok iyi" diye konuştu.