Barzan’da Türk askerlerine yönelik gerilla suikasti

Güney Kürdistan’ın Barzan bölgesinde bir tepedeki Türk askeri birliklerine yönelik HPG gerillaları tarafından bir suikast eylemi gerçekleşti. Eylemde 1 askerin öldüğü bildirildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Türk ordusunun işgal operasyonları ve gerillanın eylemleri konusunda bilgi verdi. Açıklamada 30 Nisan günü Barzan’da bir suikast eylemi g gerçekleştiği bildirildi.

HPG-BİM, şu detayları verdi: “Şehit Agirî ve Şehit Pîroz Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 30 Nisan günü saat 08.20’de Güney Kürdistan’nın Barzan bölgesine bağlı Bayrak tepesinde konumlanan işgalci TC ordusunun askerlerine yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.”

Türk ordusunun askeri operasyonları ve sonuçları hakkında da bilgi paylaşan HPG-BİM, operasyonların Hakkari, Amed ve Şırnak’ta gerçekleştiğini belirtti.

Açıklamada yer alan ayrıntılar şöyle:

“4 Mart günü işgalci TC ordusu Hakkari’nin Geliyê Marinos alanında geniş kapsamlı bir operasyon başlatmıştı. İşgalci TC ordusu operasyon sürecinde Tepê Gundê Durê, Tepê Gundê Geliyê Marinos ve Tepê Kutus mıntıkalarında konumlanmıştır.

Güçlerimiz, Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında 16 Nisan günü Geliyê Marinos alanında işgalci TC ordusuna ait kirpi tipi 4 zırhlı aracı hedeflemiştir. Etkili bir şekilde vurulan zırhlı araçların tümü darbelenmiştir. Bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci güçler alandan geri çekilmek zorunda kalmıştır.

18 Nisan günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kato Marinos alanında bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon 23 Nisan günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

19 Nisan günü işgalci güçler yine Beytüşşebap ilçesine bağlı Faraşin bölgesinde bulunan Melixa ve Çelêcengê alanlarında bir operasyon başlatmıştır. Operasyon 21 Nisan günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.”