Barzan'da Türk askerleri hedef alındı: 6 asker öldürüldü

HPG/YJA Star gerillaları Barzan'daki Türk askerlerine yönelik eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde tespit edilen 6 asker öldürüldü. Gerilla karşısında kayıplar veren Türk ordusunun sivillere yönelik saldırıları ise devam ediyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve Türk ordusunun saldırılarına ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklamada eylemlere ilişkin şunlar belirtildi:

BARZAN’DA 6 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

“İşgalci TC ordusu bir süredir Güney Kürdistan’ın Barzan bölgesinde bulunan Tepê Xwedê alanına yakın bir tepede konumlanmıştır. Güçlerimiz bu tepede konumlanan askerleri denetime almıştır. Uzun bir süre denetim altında tutulan askerlere yönelik güçlerimiz, 14 Mayıs günü saat 08.40’da Medya Savunma Alanları’nda devam etmekte olan Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında bir eylem düzenlemiştir. Baskın tarzında 2 ayrı koldan eylem düzenleyen güçlerimiz, düşman birliğini yakın mesafeden etkili bir şekilde vurmuştur. Gerçekleştirilen bu eylemde 4 asker öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır. Güçlerimiz öldürülen askerlerin cenazesinin üzerine kadar gitmiş ve 1 adet MPT-76 piyade tüfeğine el koymuştur.

Eylem ardından insansız hava araçları desteği ile ölü ve yaralı askerleri Skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu, alanı taarruz helikopterleri, obüs ve havan topları ile yoğun bir şekilde bombalamıştır. Aynı gün saat 14.30’da tepeye asker takviyesi yapmak için Skorsky helikopterler ile indirilen askerlere yönelik güçlerimizce bir sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Hedeflenen bu düşman birliğinde 2 asker öldürülmüş, 1 asker de yaralanmıştır. Gerçekleştirilen bu eylem ardından ölü ve yaralı askerleri Skorsky helikopterler ile alandan işgalci TC ordusu, tepedeki tüm askerleri Tepê Xwedê alanındaki üs bölgesine geri çekmek zorunda kalmıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz herhangi bir kayıp vermemiştir.

ÇEMÇO ALANI BOMBALANDI

15 Mayıs günü saat 17.10’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Çemço alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

TÜRK ORDUSU SİVİLLERİ HEDEF ALIYOR

14 Mayıs günü akşam saatlerinde işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Barzan bölgesine bağlı Botê alanında bahçesinde çalışan Kazım Eli adındaki sivil bir yurttaşımızı hava saldırısı düzenleyerek katletmiştir.

İşgalci TC ordusu, sivil-gerilla ayrımı gözetmeksizin, Kürdistan halkına yönelik olarak saldırılarını sürdürmektedir. Bilinçli bir biçimde insanlarımızı hedefleyerek katleden işgalci TC ordusu, bu şekilde koordineli bir biçimde yaptığı saldırılar sonucunda onlarca insanımızı şehit düşürmüştür. Geçimlerini sağlamak amacıyla tarlalarına giden, bağında bahçesinde çalışan, hayvanlarını otlatan ve birçok geçim kaynağına ulaşmak için çalışan sivil insanlarımıza yapılan bu saldırılar Kürt düşmanlığını açıkça ortaya koymaktadır. Kürde ait hiçbir değere saygısı olmayan bu faşist devlet, bu saldırılar ile Güney halkımızı korkutup sindirmeye çalışmaktadır. Ancak fedakar Kürdistan halkı, yurtsever duruşuyla bu saldırılarda yer alan tüm güçlere, gereken cevabı vermekte, her saldırıyla daha fazla birliğini kurmaktadır.

Kürdistan Halk Savunma Güçleri olarak, işgalci TC devletinin bu şekilde sivil insanlarımıza karşı gerçekleştirdiği hiçbir saldırıyı karşılıksız bırakmayacağımızı, şehit düşen her bir insanımızın hesabını işgalcilerden soracağımızı belirtiyoruz. Bu temelde, faşist TC devletinin saldırısı sonucu hayatını kaybeden değerli insanımız Kazım Eli’ye Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm Güney Kürdistan halkına baş sağlığı diliyoruz.”