Barbarlık: Bismil’de mezar taşları değiştirildi!

AKP-MHP faşizminin mezarlara saldırıları devam ediyor. Bismil’de mezar taşları polis tarafından değiştirildi.

Amed’in Bismil ilçesinin çeşitli mezarlıklarında bulunan HPG, YPG, YPJ, YPS, YPS-JIN ve YJA-STAR üyelerinin isimlerinin bulunduğu tüm mezar taşları Türk polisi tarafından değiştirildi.

Gece saatlerinde çok sayıda zırhlı araçla birlikte mezarlıkların etrafını saran polisler, mezar taşında “Şehit, şehadet tarihi ve kod isim” bulunan tüm mezar taşlarını sökerek yerine sadece isim ve tarihlerin yer aldığı mezar taşlarını bıraktı. Mezar taşlarının değişimi sırasında birçok mezar tahrip edilerek etrafındaki taşlar da kırılırken, bazı mezar taşlarında bulunan yazılar siyah boya ile karalandı.

Görgü tanıklarının anlattığına göre gece saatlerinde çok sayıda zırhlı araçlarla mezarlıkların etrafını saran polisler, gece 23.00 sıralarına kadar mezarlıkta kaldı.

31 Aralık 2012 tarihinde gerçekleştirilen operasyonlarda yaşamını yitiren HPG’li Ertem Karabulut’un (Numan Amed) mezarının etrafında bulunan demir korkuluğun kapısını kırarak mezarın olduğu yere giren polisler, Karabulut’un mezar taşının yanı sıra ayak ucunda bulunan ve üzerinde Karabulut’a ait sözlerin yer aldığı mermer taşı da sökerek emniyete götürdü. Duruma tepki gösteren Karabulut’un babası Mehmet Ali Karabulut, “Kemiklerimizle savaşmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

İLK DEĞİL!

Daha önce Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla polis, Diyarbakır’ın Yeniköy Mezarlığı’nda bulunan mezarların taşlarını değiştirmiş, buna tepki gösteren aileler yeniden çocuklarının isimlerini yazdırdıkları yeni mezar taşlarını yerine koymuştu.