Bahoz Erdal: Büyük savaşa hazırlanıyoruz

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı Üyesi Dr. Bahoz Erdal, Ortadoğu’daki savaşın kısa sürede sona ermeyeceğini belirterek, “Gerilla kendisini geniş kapsamlı, uzun süreli bir savaşa göre hazırlıyor ve bu bir zorunluluktur” dedi.

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı Üyesi Dr. Bahoz Erdal Sterk TV'de katıldığı bir programda önemli değerlendirmelerde bulundu.

Bahoz Erdal 2015’ten bu yana AKP-MHP iktidarının Kürdistan’da yeni bir savaşı başlattığını ifade ederken, bir çok yönden halka ve hareketlerine yönelik bir saldırı geliştirildiğine dikkat çekti. Erdal, bunun yeni bir konsept dahilinde yapıldığına vurgu yaptı.

2019 yılı itibariyle süreci değerlendirdiklerinde, halk ve hareket olarak Türk devletinin vahşi saldırı ve siyasetine karşı büyük bir direniş gösterildiğini belirten Erdal, bu süreç içerisinde bir çok zorluklar yaşandığını da sözlerine ekledi.

Erdal, halkın son 4 yıllık savaşta büyük bir acı yaşadığını, büyük bedeller verildiğini, köylerin ve şehirlerin yakılıp yıkıldığını hatırlattı.

Erdal, “Fakat direniş tarihsel bir direnişti. Bu direnişin sonucu olarak Erdoğan-Bahçeli konseptinin başarılı olmadığını söyleyebiliriz’’ dedi.

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı Üyesi Dr. Bahoz Erdal, Türk devletinin askeri alanda başarılı olmadığını söylerken, Kürdistan özgürlük gerillasının Güney ve Kuzey Kürdistan’da siperlerini savunduğunu vurguladı.

Erdal, Kürdistan gerillasının gücünün eskisine oranla daha fazla olduğunu ve gerekli durumlarda büyük bir direniş ve kararlılığın gösterildiğini belirtti.

SİYASAL VE EKONOMİK OLARAK YENİLDİLER

Kürdistan ve Türkiye’deki yerel seçimler çerçevesinde ortaya çıkan sonuçlara da değinen Erdal, şöyle konuştu: “Son seçimler AKP-MHP iktidarı için büyük bir yenilgiydi. Bundan sonra artık AKP-MHP iktidarının meşruiyeti sorgulanıyor. Seçimlerle Kürt siyasal gücünü kırmayı amaçladılar ve buna dayanarak siyasi anlamda Türkiye’nin kurtarıcıları olarak kendilerini sunup, Kürt gücünü kırmak istediler. Amaçları bu biçimde kendi iktidarlarını uzatmaktı. Fakat kendileri siyasal yenilgiyi yaşadı. En önemlisi de ekonomik olarak yenildiler.’’

MEŞRUİYETLERİNİ KAYBETTİLER

Erdal, Türkiye'nin büyük bir ekonomik kriz içinde olduğunu, ancak bazı çevrelerin bu krize dair değerlendirmelerinin yanlış olduğunu ifade ederek şunları dile getirdi:

“Kürdistan'a yönelik savaş politikaları Türkiye'yi bu duruma getirdi. Bu sebeple şunu, son 4 yıldır devam eden savaş sebebiyle Türk işgalciliği ve AKP-MHP ittifakı askeri ve ekonomik olarak yenildiler ve iktidarlarının meşruiyetlerini de yitirdiler.”

GERİLLA KENDİNİ GENİŞ KAPSAMLI VE UZUN SÜRELİ SAVAŞA GÖRE HAZIRLIYOR

Dr. Bahoz Erdal Ortadoğu'daki savaşa dikkat çekerek şunları belirtti: ''Ortadoğu bir savaş içerisinde. Ortadoğu'da savaşın yaşanmadığı hiçbir ülke yok. Bu savaşın kısa sürede sona ermeyeceği de görülüyor. Bu sebeple de Kürdistan özgürlük gerillaları kendisini geniş kapsamlı, uzun süreli bir savaşa göre hazırlıyor. Strateji ve taktiklerini buna göre hazırlıyor. Yeni inşasını, savaş üslubunu, eğitimini uzun süreli ve geniş kapsamlı bir savaşa göre hazırlıyor ve bu bir zorunluluktur. Çünkü tüm bölge ve Kürdistan büyük bir savaş içinde. Önünü göremeyen ve buna göre hazırlanmayanların ayakların üzerinde kalabilmesi mümkün görünmüyor. Bu sebeple Kürdistan özgürlük gerillası kısa vadeli düşünmüyor. İşgal siyasetini yenilgiye uğratmak için bu üç yıldır bir yandan savaştı ve diğer taraftan kendini yeniden inşa etti.''

YA ONURUMUZLA YAŞAYACAĞIZ YA DA BİNLERCE YILLIK KÖLELİĞE MAHKUM OLURUZ

Gerillanın hazırlıklarına yönelik de konuşan Erdal, ''Gerilla hazırlıklarını şöyle tanımlayabiliriz; bu baharın hazırlıkları gerillanın kendini yenilediğini gösterdi. Gerilla, taktiklerini iyi bir biçimde kullanabilirse işgalciliğin teknolojisini boşa çıkartabilir, büyük darbeler vurup, bir kriz içine çekebilir. Kuzey Kürdistan halkı da kendisini büyük, uzun süreli bir direniş ve savaşa göre hazırlamalı. Halkımız bir barış beklentisi içine düşmemelidir. Çünkü tüm Ortadoğu bir savaş içerisinde ve bu bölgede yaşayan insanlar bu savaşın içinde yaşamakta. Bu sebeple her yönüyle kendimizi büyük bir direniş ve çetin bir savaşa göre hazırlamalıyız. Bu savaştan ve direnişten çekinmememiz gerekiyor. Ya kendi onurumuzla yaşayacağız ya da binlerce yıllık köleliğe kendimizi mahkum ederiz. Şu anda halkımız kararlıdır ve bir tereddüt içinde değildir" dedi.