Bahçesaray’ın ortasında Erkan Orhan'ın taş ocağı yükseliyor

Van’ın Bahçesaray ilçesinde Erdoğan’ın danışmanlarından Gülşen Orhan’ın kuzeni Erkan Orhan, ilçenin ortasına Taş Tozu ve Kum Eleme Şantiyesi kurdu.

Çevre ve insan sağlığını tehdit eden bu şantiye halkın başvurusuna rağmen kapatılmadı. Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Danışmanlarından Gülşen Orhan’ın kuzeni olan Erkan Orhan, Bahçesaray’ın tam ortasına Taş Tozu ve Kum Eleme Şantiyesi kurdu. Tamamen ruhsatsız ve kaçak bir biçimde faaliyet yürüten söz konusu şantiyenin hemen yanı başında ise yüzlerce öğrencinin eğitim gördüğü bir okul bulunuyor.

OKULUN HEMEN YANINDA RUHSATSIZ KAÇAK ŞANTİYE KURULDU

DBP’nin gasp edilen belediyesi Bahçesaray’da her şey Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanlığını yapan eski AKP Milletvekili Gülşen Orhan’ın talepleriyle gerçekleşiyor. Orhan’dan habersiz kayyumun tek bir adım atmadığı ilçede Gülşen Orhan’ın kuzeni Erkan Orhan, Bahçesaray’ın ortasından geçen ünlü Müküs Irmağı ile yüzlerce öğrencinin okuduğu bir okulun hemen yanına ruhsatsız ve kaçak Taş Tozu ve Kum Eleme Şantiyesi kurarak insan ve çevre sağlığını tehdit ediyor. Taş Tozu ve Kum Eleme Şantiyesi aynı zamanda Müküs Irmağındaki alabalıklar içinde büyük bir tehdit oluşturuluyor. Durumdan rahatsız olan yurttaşların şikayet başvurularına ise herhangi bir yanıt verilmiyor.

ŞAHİN: DOĞA VE İNSANLIK İÇİN BÜYÜK BİR TEHDİT

Konu ile ilgili görüşlerini aktaran Mezopotamya Ekoloji Hareketi Aktivisti Fatih Şahin, kum, mermer ve taş ocaklarının Avrupa dizaynı şartı olması gerektiğini belirtti. Kum Ocaklarının çevresinde yaşayan hayvanların kısa sürede öldüğünü vurgulayan Şahin, "Irmakta yaşayan balıklar ve insan hayatı için çok büyük bir tehlike. Mermer, Taş ve Kum ocakları konusunda Türkiye uluslararası sözleşmelere imza attı. Ancak Türkiye’de yasalar uygulanmadığı için böyle şeyler yaşanıyor. Gülşen Orhan şu anda o ilçenin hakimidir. O ilçe ile ilgili ihale, yol, su dahi onun ve ailesinin tahakkümündedir. İnsan ve çevre sağlığı için büyük tehdit oluşturan bu durum için gerekli başvurularımızı yapacağız" diye konuştu.