Bagok ve Xakurkê’de Türk ordusuna ağır darbe: 18 asker öldürüldü

HPG gerillalarının Mardin’in Bagok bölgesinde düzenledikleri eylemde 5 subayın bulunduğu askeri araca yönelik sabotaj eylemi ile Xakurkê’de ise işgalci Türk askerlere yönelik düzenlenen eylemlerde 18 asker öldürüldü.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) HPG gerillalarının Bagok ve Xakurkê’de düzenlediği eylemlerde 19 askerin öldürüldüğünü, 7 askerin de yaralandığını belirtti.

HPG BİM açıklaması şöyle: “İşgalci TC ordusu bir süredir Mardin’in Bagok bölgesine bağlı Şehit Axin Tepesi’ne konumlanmaya çalışmaktadır. Bu tepenin güvenliğini sağlamak amacıyla işgalci güçler yol üzerinde zırhlı araç ve asker konumlandırmıştır. Güçlerimiz, sahada devam etmekte olan Şehit Medya Mawa ve Şehit Rizgar Gever İntikam Hamlesi çerçevesinde 2 Ağustos günü saat 19.00’da bu zırhlı araçları ve askerleri hedefleyen bir devrimci operasyon düzenlemiştir.

Güçlerimiz; düşman mevziileri, kirpi tipi 1 araç ile kobra tipi bir aracı 3 koldan etkili bir şekilde vurmuştur. Yoğun ateş altına alınan kirpi tipi araç tümden imha edilmiş, kobra tipi zırhlı araç ise darbelenmiştir.

Eylem alanına tepeden müdahale amaçlı gelen ve içinde 5 subayın bulunduğu askeri araç güçlerimizce sabotaj taktiği ile hedeflenmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde araç ve içindekiler tümden imha edilmiştir. Güçlerimizin gerçekleştirdiği bu devrimci operasyon sonucunda toplam 9 asker öldürülmüş, 4 asker ise yaralanmıştır. İşgalci TC ordusu, eylem ardından çok sayıda ambulans ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırırken alanda bir operasyon başlatmıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

ERMUŞ BOĞAZI’NDA KONUMLANANA ASKERLER HEDEFLENDİ: 9 ÖLÜ

Şehit Bager ve Sehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında, Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Ermuş boğazında konumlanan işgalci TC ordusunun operasyon birlikleri 5 Ağustos günü (bugün) saat 06.50’de güçlerimizce hedeflenmiştir. Arazide bulunan 3 farklı düşman birliği güçlerimiz tarafından denetim altına alınmış ve eş zamanlı olarak vurulmuştur. Etkili bir şekilde vurulan düşman birliklerinde tespit edilebilen 9 asker öldürülmüş, 3 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanı obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

BEYTÜŞŞEBAP’IN ÇELÊ BUKA ALANINDA OPERASYON GERİ ÇEKİLDİ

2 Ağustos günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Çelê Buka alanında bir işgal operasyonu başlatmıştır. Arazide arama tarama faaliyetleri yürüten işgalci TC ordusunun bu operasyonu aynı gün sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.”