Bağlar’da HDP'lilerin mazbataları verilmiyor

HDP’nin yüzde 70 oy aldığı Bağlar’da seçilen meclis üyelerine mazbataları verilmedi.

 

Yerel seçimlerin üzerinden 20 gün geçmesine rağmen Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) Bağlar Belediyesi'ne seçilen 30 belediye meclis üyesi ve eşbaşkanlarına hâlâ mazbataları verilmedi. Bağlar Belediyesi'nin toplan 37 meclis üyesinden 30'nu HDP kazandı. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildiği gerekçesiyle HDP'den Bağlar Belediyesi Eşbaşkanı olarak seçilen Zeyyat Ceylan ve 6 meclis üyesine mazbata verilmeyecek. 

'AKP KOMPLOYU SÜRDÜRÜYOR'

Mazbatası verilmeyecek KHK'lilerin yerine ise HDP listesinde seçime giren yedek listelerdeki isimler alınacak. İddiaya göre, AKP'den belediye meclis üyeliğine seçilen 7 kişiye ise mazbata verildi. 

Mazbatası verilmeyen Bağlar Belediyesi Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, "AKP'nin seçim sürecindeki komplosu devam ediyor ve hukuksuzluğu daha bitmedi" dedi.  

'ADI SOKAKLARA HIRSIZ OLARAK YAZILACAK'

Bağlar Belediyesi'nin, yüzde 25 oy alan AKP'li Hüseyin Beyoğlu tarafından gasp edildiğini aktaran Zümrüt, Belediyenin meclis üyesi çoğunluğunun HDP'de olduğunu dile getirdi.

AKP'li Beyoğlu'nun isminin Bağlar sokaklarına "hırsız" olarak yazılacağını belirten Zümrüt, "En büyük hırsızlık halkın iradesini çalmaktır" dedi.