Aydeniz: Açlık grevi ve ölüm orucu direnişlerini sahiplenelim

HDP Amed Milletvekili Saliha Aydeniz, “Tecridin kırılması, açlık grevinin talepleri toplumsal bir taleptir. Bu eylemin dünyaya yayılması da toplumsallaştığı anlamına geliyor” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridin kırılması amacıyla düzenlenen açlık grevi ve ölüm orucu direnişine dikkat çeken HDP Amed Milletvekili Saliha Aydeniz, “30 kişi şu anda ölüm orucunda. Ölüm orucuna giren tutsaklar daha önce açlık grevinde olan tutsaklar. Tecridin kırılması, açlık grevinin talepleri toplumsal bir taleptir. Bu eylemin dünyaya yayılması da toplumsallaştığı anlamına geliyor. Çünkü talep toplumsaldır, sayın Öcalan üzerindeki tecrit toplumsal bir tecrittir Türkiye bugün açık bir cezaevine dönüştürülmüştür” dedi.

Açlık grevlerinin şu anda toplumsallaştığına da dikkat çeken Aydeniz şunları belirtti: “Bu sorun çözülmedikçe, bununla ilgili kendi hukuk ve anayasasını işletmedikçe, Türkiye’de hukukun, adaletin, hukukun üstünlüğü hayata geçmediği sürece bu eylemselliğin devam edeceğini görüyoruz.

Cezaevlerinden tahliye olanların evlerinde açlık grevine devam ediyor, 7 tutsağın cezaevinde, bir kişinin de Avrupa’da yapması, aslında bu eylemin nereye varacağını gösteren bir kritik noktadır.

Açlık grevleri kritik noktaya aştı. Her an, her saniye önemli. Ölüm oruçları da başladı. Olumsuz sonucun yaşanmaması, herkesi etkileyecektir. Bu durumun sorumlusu da bugünkü siyasi iktidar, yönetimlerdir.”

Aydeniz, açlık grevi ve ölüm orucu direnişlerini de sahiplenme çağrısı yaptı.