Avusturalya: Erdoğan’ın sözleri iğrenç!

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yeni Zelanda katliamına ilişkin sözlerine tepki göstererek, “düşünülmemiş”, “iğrenç” ve “yaralayıcı” dedi.

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazartesi yaptığı bir açıklamada Yeni Zelanda’daki saldırının İslam’a, kendisine ve Türkiye’ye yönelik olduğunu öne sürmüştü. Erdoğan özellikle Avustralyalıları, Çanakkale savaşında öldürülen askerlerle aynı akıbete maruz kalacakları yönünde tehdit etmişti.

DÜŞÜNCESİZ, YARALAYICI, İĞRENÇ

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, “Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini, Avustralyalılar için son derece yaralayıcı ve içinde bulunduğumuz çok hassas çevrede son drece düşüncesiz olarak değerlendiriyorum” dedi.

Başbakan, ırkçı bir Avustralyalının Christchurch kentinde 50 kişinin ölümüne yol açan iki camiye yönelik saldırısı ardından Erdoğan’ın yaptığı yorumlar için “iğrenç” dedi.

BÜYÜKELÇİNİN ÖZRÜ KABUL EDİLMEDİ

Morrison bu açıklamasından önce Erdoğan’ın sözlerine ilişkin Türk büyükelçisini de çağırırken, büyükelçilik tarafından yapılan özrü de reddetti.

Morrison, “Bu sözlerin açıklığa kavuşturulması, geri çekilmesini bekliyorum ve istiyorum” dedi.

TÜM SEÇENEKLER MASADA

Avustralya Başbakanı, “Başka tedbir kararları almadan önce türk hükümetinin tepkisini bekleyeceğim, ama şunu söyleyebilirim ki tüm seçenekler masada” dedi.