Avaşin eyalet komutanlığına kutlama mesajı

Halk Savunma Güçleri Zagros Saha Komutanlığı, Avaşin’de Türk ordusuna karşı eylem gerçekleştiren gerilla birliklerini kutladı.

Avaşin Eyalet Komutanlığına gönderilen mesajda şunlar belirtildi: “Eyalet güçleriniz tarafından Govendê’ye bağlı Grana Boğazı’nda Tepê Xwedê’ye giden yolun güvenliğini alan askerlere karşı 24 Mayıs günü saat 10:30’da Şehit Bager-Şehit Ronya Devrimci Hamlesi çerçevesinde gerçekleştirdiğiniz pusu eylemi ve bu eylemde düşmanı vurup üzerine gitme eylemi başarılı bir sonuç almıştır. Bu önemli başarıdan dolayı başta bu eyleme katılmış arkadaşları, komutanları ve eylemde emeği geçen tüm arkadaşları kutluyoruz. Düşman yoğunluğunun en fazla olduğu ve düşmanın kendisini en çok güvende hissettiği bir yerde gündüz saatlerinde pusu eylemi yapıp, büyük bir sabırla pusuda durup derin bir gizlilikle bu eylemi başarılı bir şekilde sonuçlandırmanız, düşman üzerinden silah kaldırmanız ve düşmanın tekniğini en fazla kullandığı bir yerde yaratıcı profesyonel gerilla tarzıyla etkisiz kılarak geri çekilmeyi kayıpsız tamamlamış olmanız önemli bir başarıdır. Bu eyleminiz aynı zamanda dönemin yeni gerilla formatının yaratıcı pratik uygulamasına da bir örnektir.

Gerçekleştirdiğiniz bu eylem düşmanın bu süreçte saldırılarını pervasızca arttırarak fedakar, yiğit ve direngen Kürt kadını olan analarımıza el kaldırmasına gerillanın verdiği etkili bir cevap da olmuştur. Bu temelde sömürgeci soykırımcı Türk ordusuna etkili darbeler vurduğunuz Şehit Bager-Şehit Ronya Devrimci Hamle sürecinde hepinize üstün başarılar diliyor, eyaletinizdeki tüm arkadaşları sevgi ve saygıyla selamlıyoruz.”