Asuri ve Süryaniler: Türk devleti birliğimizi bozamaz

Asuri ve Süryaniler, Türk devletinin saldırılarına karşı birlik olmaya ve direnmeye devam edeceklerinin mesajını verdi.

Noel Bayramı vesilesiyle Asuri ve Süryani halkı, Kuzey Suriye ve Rojava'ya dönük saldırıları kınadı.

Saldırılara karşı her zaman birlik içinde olacaklarını belirten Asuri ve Süryanilerin tepkileri şöyle:

SİLEYON: ERDOĞAN BİRLİĞİMİZİ BOZAMAYACAK

Asuri Savunma Güçleri Genel İlişkiler Komitesi Üyesi Sergon Sileyon:

“2 bin yıllık bir gelenek olan bu bayramı tüm dünya Hırıstiyanları gibi biz de kutluyoruz. Bayramımızı kutlamaya devam edeceğiz ve buna kimse engel olamaz. Halkımızın büyük bir bölümünün, teröristlerin uygulamalarından, zulmünden dolayı yurt dışına çıkmış olmasına rağmen, kiliselerimizde bayram ayinlerimizi yapıyoruz. Yılbaşı ağaçlarımızı süsleyecek, kiliselerimizi donatacak, Mesihin (Hz. İsa) dediklerini yerine getireceğiz. Bayram geleneklerimizi ve adetlerimizi yerine getirmemize kimse engel olamayacaktır. Yeryüzünde var olduğumuz sürece, bu geleneklerimiz ve bayramlarımız devam edecek.

Türk devletinin Suriye topraklarına yönelik tehditlerini şiddetle kınıyoruz. Binlerce yıldır bu toprakları korumak için çok şehit verdik. Şimdi de tüm halklarla birlikte topraklarımızı koruyacağız. Erdoğan ve başka güçler irademizi kıramayacak; toplumsal dayanışma ve birliğimizi bozamayacak."

ŞEMUN: DİRENİŞİMİZ SÜRECEK

MSD Eşbaşkan Yardımcısı Gabriel Şemun: 

“Hz. Mesih’in doğum gününün tüm Süryani, Asuri, Ermeni, Keldani ve tüm Suriye halklarına kutlu olmasını diliyorum. Mesih’in doğum gününü kutlamak için hazırlıklarımızı yaptık. Yarın da (25 Aralık) halkımız kiliselere gidip bayramını kutlayacak. Halkımız için bu bayram kutsal bir semboldür. Çünkü bugün Hz. İsa’nın doğum günüdür, gelişiyle dünya halklarına barış dağıtmış, eşitlik ve adalet vermiştir. Biz de Suriye için eşitlik, adalet ve barış istiyoruz. Yıkıma, savaşa artık yeter diyoruz. Suriye’de yıkım, savaş ve göçler olduğu için üzgünüz. MSD olarak, bugünün tüm Suriye halklarına kutlu olmasını diliyoruz.

Bunun yanı sırada 7 yıllık devrim içinde demokrasi ve birlik içerisinde yaşayıp bu sistemi her yere yaymak istiyoruz. Kürt , Asuri, Arap, Süryani ve tüm halkların sorunlarına cevap olacağız ve demokrasi deneyimlerimiz yalnızca Suriye içinde değil, tüm Ortadoğu için örnek oluşturulabilir. Topraklarımız üzerinde direnişe devam edeceğiz.

'QSD ZAFERE DEVAM EDECEK'

QSD’nin bizi savunacağına dair güvenimiz sonsuzdur. Direnişimiz sürecektir. QSD zafer kazanmaya da devam edecektir.  Süryani, Asuri ve Ermeni halkları olarak Türk devletinin tehditlerine ve topraklarımıza geçmesine karşıyız. Türk devleti, Osmanlı’nın yaydığı zihniyeti, cahiliyeti ve karanlık dönemi tekrardan bölgeye yaymak istemektedir. Asuri, Süryani ve Ermeni halkları olarak 1915’deki soykırımı asla unutmayacağız. Hâlâ o soykırımın acılarını unutmuyor, içimizde yaşıyoruz. Bu temelde, Türk devletinin zulüm, göç ettirme ve katliam senaryolarının tekrardan yaşanmasına izin vermeyeceğiz. Mazlum bir halkız ve bu yüzden Türk devlet işgaline karşı diğer mazlum halklara desteğimizi belirtiyoruz."