Asker ve koruculara öğretmenler de eklendi

Van Valiliği tarafından oluşturulan ve aralarında asker, korucu, öğretmenlerin de bulunduğu ‘HDP ile Mücadele Komisyonu’ seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Van’da AKP’lilerin ‘Örgüt baskısı nedeniyle köylere gidemiyoruz’ şeklindeki iddialarının ardından Van Valiliği tarafından oluşturulan ve aralarında asker, korucu, öğretmenlerin de bulunduğu ‘HDP ile Mücadele Komisyonu’, bu hafta da Gürpınar’da muhtarlar ve şoförlerle bir araya geldi.

Van Valiliği tarafından oluşturulan ve Van Valisi, kayyumlar, askeri komutanlar, emniyet mensupları ve bazı korucuların içinde yer aldığı komisyona öğretmenler de dahil edildi. Komisyon, köy köy dolaşarak seçim çalışması yürütüyor. AKP İl yöneticilerinin sürekli olarak ‘Biz örgüt baskısıyla köylere gidemiyoruz’ şeklindeki iddialarının ardından kırsal bölgelerde AKP seçim çalışmasını bu komisyon yürütüyor. Geçen hafta Başkale’de tek tek köyleri dolaşarak halkı tehdit eden ‘HDP ile Mücadele Komisyonu’, bu hafta da Gürpınar’da muhtarlarla toplantı yaparak, tehditler savurdu.

ÜZERİNİZE DÜŞENİ YAPIN!

Gürpınar’da muhtarlarla toplantı yapan İlçe Kaymakamı Osman Doğramacı, “Daha önce kimin örgüte para verdiğini iyi biliyoruz. Onlara zarar gelmesini istemeyiz. Siz de bu durumu göz önünde bulundurarak seçimlerde üzerinize düşeni yapın” dedi. Gürpınar kayyumu da olan Osman Doğramacı, Gürpınar Öğretmen Evi’nde muhtarlarla ve öğrenci servis şoförleriyle de bir toplantı yaptı. Toplantıda Gürpınar’da bulunan karakol komutanları, korucular ve bazı öğretmenler de hazır bulundu. Kayyum Doğramacı, şöyle devam etti: “Sizler yaptığınız işin karşılığında devletten para alıyorsunuz. Devletimiz sizlere her türlü imkanı sağlıyor. Şimdi yapmanız gereken HDP’ye oy verilmemesini sağlamaktır. Özellikle muhtarlarımızın yapması gereken HDP’ye çalışanları bize bildirmektir. HDP’ye kesinlikle müsamaha göstermeyin.”

Bazı muhtar ve şoförler kendilerine böyle sorumluluk yüklenmesine itiraz etti. “Söylediğiniz şeyler devletin güvenlik güçlerinin işidir. Bunları engellemek bizim işimiz değildir” şeklinde itiraz edilince kayyum Doğramacı, “Aksi durumda devlet gerekeni yapacaktır” şeklinde kestirip attı.

HDP’Lİ ORHAN: SİNDİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, Kürt halkının her seçim döneminde bu baskılara boyun eğmeyerek kendi özgür iradesiyle partisini desteklediğini hatırlatarak, şunları söyledi: “Devlet yine kabul etmeyerek, baskı, gözaltı, tutuklama yaparak sindirmeye çalışıyor. ‘Örgüt tehdidiyle insanlar HDP’ye oy veriyor’ yalanını bir kez daha ortaya çıkardı. Şimdi de bütün vali, kaymakam, korucu ve güvenlik güçleri, yeni bir baskı yöntemi oluşturmaya çalışıyor. Tehdit ve şantajın her türüyle insanların üzerine gidiliyor. Tüm bunlara rağmen halkımız özgür iradesiyle sandıklara giderek kendi partisini destekleyecek.”