Antep Newrozu'nda direnişçilere selam

Antep'te halk Newroz alanına akın etti. Kutlamada konuşan HDP Milletvekili Mahmut Toğrul, tecride karşı direnişçileri selamladı.

Antep’te Hakların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Emek Partisi (EMEP) ve Kürdistan Komünist Partisi'nin (KKK) "Tecridi yıkacağız, Mutlaka kazanacağız" şiarıyla düzenlediği Newroz için on binler bir araya geldi. Halk, Tur Otobüsleri Parkı'nda düzenlenen kutlamaya akın etti.

TUTSAKLARDAN MESAJ

Newroz’a mesaj gönderen Antep H Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan tutsaklar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride karşı açlık grevine girdiklerini belirterek, toplumu da tecride karşı ses çıkarmaya çağırdı. 

'BU SALTANAT BİTECEK'

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen, "HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven barış sofrasında yemek yiyecek. Anneler barış halayına duracak. Zulümle kurdukları bu saltanatın üzerinden halka bakanlar, bu saltanatın bitmeyeceğini zannediyor. Ancak o saltanat 31 Mart'ta bitecek. İşçiler,emekçiler ve halklar daha örgütlü bir şekilde alanlara çıkarak saltanatınızı yıkacak" dedi.

‘İMRALI KAPILARI AÇILIRSA UMUT OLUR'

HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul ise şöyle konuştu: "İmralı’nın kapıları açıkken barış, umut, birliktelik vardı. Ancak tecrit başladıktan sonra görüyorsunuz ki, savaş, kan ve gözyaşı var. HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven bu ülkede açlık greviyle bir çığlık yükseltiyor. Siz hukuku Sayın Öcalan ile beraberindeki siyasi tutsaklar için eğip bükerseniz, tecrit uygularsanız, işte o zaman ülkede hukuk barış kalmaz kan ve gözyaşı olur. Leyla Güven'in talebi insanidir, hukukidir ve vicdanidir. Leyla Güven’e Antep’ten bin selam olsun."

'ZÜLKÜF GEZEN BU ÇIĞLIĞA GÜÇ KATTI'

Toğrul, şöyle devam etti: "Ancak ne yaparsanız yapın bu çığlığı duymak zorunda kalacaksınız. Bu çığlığa Zülküf Gezen fedai eylemiyle güç katmıştır. Zülküf Gezen’in ve onun mücadele arkadaşlarının mücadelesi önünde saygıyla eğiliyoruz. Savaş demek yoksulluk, kan, gözyaşı demektir. Bu tecrit eninde sonunda kırılacaktır. Hiçbir ülkenin ekonomisi savaşa dayanamaz. Savaşa yatırım yaptıkça bu ülkenin halkını yoksullaştırıyorsunuz. Savaş pahalıdır, ancak barış ise ucuzdur. Kürde karşı düşmanlık edenler gelin bu düşmanlıktan vazgeçin.”