Amed ve Batman'da 'kayıp' eylemleri

Amed ve Batman'da kayıp yakınlarının eylemleri devam etti. 

 

İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed ve Batman şubeleri tarafından düzenlenen “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” eylemlerine devam edildi.

AMED

Polis ablukasına alınan İHD binasında yapılan eylemde konuşan İHD Amed Şube Sekreteri Yüksel Aslan Acer, Tahir Elçi Cinayeti ile ilgili açıklanan rapora değinerek, "Bu rapor, titizlikle bir çalışma yapılırsa faillere ne kadar yaklaşabileceğini gösterdi. Ve bunu uluslararası bir merkezin yapması bizim açımızdan utanç vericidir. Burada adalet saraylarının yapması gereken bir çalışmaydı" dedi.

İHD Şube Yöneticisi ve Kayıp Komisyonu Üyesi Adnan Örhan ise Amed'e bağlı Eryol köyünde Mayıs 1991'de Rokolo köyü korucular tarafından kaçırılarak kaybedilen Ramazan Kaya'nın akıbetini sordu. 

BATMAN

Batman’da ise İHD ve kayıp yakınları, 428’inci kez kayıpların akıbetini sordu. İHD Batman Şubesi'nde yapılan eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekilli Necdet İpekyüz ve Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar destek verdi. Eylemde 24 Mart 1994’te kaybedilen Zeynel Kürsep'in akıbetini soran İHD Batman Şube Yöneticilerinden Gülbahar Kaya, Baba İbrahim Kürsep'in anlatımlarının yer aldığı mektubu okudu.