Amed-Kulp’ta şehit düşen üç gerillanın kimliği açıklandı

HPG BİM, 14 Temmuz günü Türk ordusunun Amed’in Kulp ilçesinde başlattığı operasyonda 16 Temmuz günü düzenlediği bombardıman sonucu şehit düşen gerillanın kimliğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) 16 Temmuz günü Amed’in Kulp ilçesine bağlı Dorşin alanında işgalci Türk ordusunun düzenlediği hava saldırısında şehit düşen 3 gerillanın kimliğini açıkladı.

HPG BİM açıklaması şunları belirtti: “14 Temmuz günü işgalci TC ordusu gizli birliklerin desteği ile Amed’in Pasur (Kulp) ilçesine bağlı Dorşin alanında bir operasyon başlatmıştır. 16 Temmuz günü saat 19.00 sularında işgalcilere ait savaş uçakları operasyon alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda Sorxwin (Meryem Aksu), Roj (Evindar Dursun) ve Viyan (Revşen Akıl) arkadaşlarımız şehitler kervanına katılmıştır. Operasyon 17 Temmuz günü akşam saatlerinde alandan geri çekilmiştir.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Sorxwin Herekol
Adı Soyadı: Meryem Aksu
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Edibe – Abdullah
Şehadet Tarihi ve Yeri: 16 Temmuz 2019 / Amed

 

Kod Adı: Roj Botan
Adı Soyadı: Evindar Dursun
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Halime – Recep 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 16 Temmuz 2019 / Amed

 

Kod Adı: Viyan Sason
Adı Soyadı: Revşen Akıl
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Suna – Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 16 Temmuz 2019 / Amed

Sorxwin Herekol arkadaşımız, yurtsever bir ailede ve çevrede büyümüş ve erken yaşta düşmanın soykırım politikalarına maruz kalmıştır. Düşmanın Kürt halkı üzerindeki bu kirli politikalarını hiçbir zaman kabul etmeyen Sorxwin arkadaş, tüm haksızlıklara karşı boyun eğmemiş ve sisteme karşı baş kaldırmıştır. Sorxwin yoldaş özgür bir ülke ve özgür bir gelecek için 2006 yılında Kürdistan’da yürütülen Özgürlük Mücadelesi’ne büyük bir kararlılık ve heyecanla katılım sağlamıştır. Katıldığı ilk andan itibaren birçok mücadele alanında aktif görev yürütmüş olan Sorxwin yoldaş, büyük bir azim, kararlılık ve fedakarlıkla örnek bir devrimci militan olmuştur. Önderliğimizin geliştirdiği özgür kadın ideolojisinden derinden etkilenen Sorxwin arkadaş, Zilanların ve Beritanların yarattığı değerler ile kendisini güçlendirerek başarılı bir gerilla komutanı olmuştur. Şehit düştüğü ana kadar düşmanın işgal saldırılarını kırmak için en ön saflarda savaşmış ve kahramanca savaşarak şehitler kervanına katılmıştır.

Roj Botan yoldaşımız, 1994 yılında Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Kendi toplumunun öz değerleri ile büyüyen Roj arkadaşımız, işgalcilerin bölgede yürüttüğü inkar ve imha politikalarına karşı 2014 yılında mücadele içerisindeki yerini almıştır. Katıldığı ilk andan itibaren yüreğindeki devrim ateşi ile mücadeleye sarılan Roj arkadaşımız, mücadeleci yapısı ve fedai duruşu ile çevresindeki arkadaşları etkileyen bir duruşun sahibi olmuştur. Özgürlük tutkusu ile yol aldığı devrim yürüyüşünde üzerine düşen görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan örnek bir militan olmuştur.

Viyan Sason yoldaşımız, 1993 yılında Batman’ın Sason ilçesinde yurtsever bir kültüre sahip olan çevrede dünyaya gelmiştir. Düşmanın tüm asimilasyon ve baskı politikalarına karşı boyun bükmeyen bir gelenekten gelen Viyan yoldaş, 2015 yılında faşist düşmana karşı aktif mücadele vermek için Özgürlük Hareketi’ne katılmıştır. Gerillaya katıldığı ilk andan itibaren koşullara hemen uyum sağlayan Viyan yoldaş, birçok alanda görev almıştır. Arkadaşları arasında fedakarlığı ve emeği ile tanınan Viyan yoldaş, üzerine düşen dönem görevlerini en iyi bir şekilde tamamlayama çalışmıştır. Yeni dönem gerilla tarzında derinleşen Viyan yoldaş, Önderliğin özgür kadın ideolojisi ile de kendisini sürekli geliştiren örnek bir militan olmuştur.”