Amed'deki polis saldırısı Van’da protesto edildi

Leyla Güven ve açlık grevi direnişini sürdüren yüzlerce tutsağa destek olmak amacıyla Amed il binasında gerçekleşen açlık grevi eylemine yönelik polis saldırısı Van’da protesto edildi.

HDP Amed İl Örgütü binasında HDP milletvekilleri Tayip Temel, Dersim Dağ ve Murat Sarısaç’ın da aralarında bulunduğu kişiler tarafından, tecride karşı düzenlenen açlık grevi eylemine polis saldırısı Van'da protesto edildi.

HDP binasında gerçekleşen basın açıklamasına HDP Van İl Eşbaşkanı Yadişen Karabulak, DBP Van İl Eşbaşkanı Ayla Tarhan, DTK temscileri, TJA aktivistleri, Barış Anneleri ve halk katıldı.

HDP İl Yöneticisi Nesibe Akdağ, Leyla Güven'in direnişine dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Şu anda on  binlerce arkadaşımız açlık grevi direnişini sürdürüyor. Bu arkadaşlarımıza destek vermek ve bu halkın meşru taleplerini desteklemek adına bir vekilimizin de içinde olduğu 6 kişi HDP Amed il binasında dün açlık grevi başlattı. Ancak bu demokratik eyleme dün akşam saat 21.00 sıralarında müdahale eden polis, Amed il binamı kuşatarak arkadaşlarımızı darp etmiş ve birçok arkadaşımızı da gözaltına almıştır."

'TALEBİMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

"Sayın Leyla Güven ve diğer arkadaşlarımızın talepleri bizim taleplerimizdir. Bu taleplerimizden vazgeçmeyeceğiz" diyen Akdağ, saldırılara boyun eğmeyeceklerini söyledi.

Akdağ, "Partimize, halkımıza ve milletvekillerimize yönelik gerçekleşen saldırılar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hedef gösteren açıklamalarından bağımsız değildir. 31 Mart seçimlerinde kaybedeceğini gören AKP saldırılarını artırdı" diye belirtti.

Açıklamanın sonunda tecridin derhal kaldırılması istendi.

Basın açıklaması ‘Faşist devlet vekilime dokunma’ sloganları ile son buldu.