Amed'de siyasi soykırım: Çok sayıda gözaltı ve işkence

Amed'de siyasi soykırım operasyonlarında 20’ye yakın kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlara işkence yapıldığı da belirtildi.

Amed’de sabah saatlerinde yapılan siyasi soykırım operasyonlarında 20’ye yakın kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Bir “ihbar” adı altında evlere yapılan baskınlarda gözaltına alınanlara işkence yapıldı. İşkence esnasında komşular görmesin diye kapıların kapatıldığı bilgisi verildi.

Kapılar koçbaşı ile kırılırken, evlerde saatlerce yapılan aramalarda tüm eşyalar dağıtıldı. Gözaltına alınanların Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.

BURNU KIRILDI

Evi basılan Sinema Fotoğrafçısı Suphi Orhan’ın polisler tarafından işkence edildiği öğrenildi. Evinde gözaltına alınan Muhsin Acar adlı gence ise bulunduğu evde işkence yapıldı. Burnu kırılan Acar’ın ağız ve yüzünde şişlikler, morluklar oluştuğu ifade edildi. Acar’dan akan kanın halılara döküldüğü fotoğraflara yansıdı. Acar Ailesi, "Kapı çalındı, açtık. Açtığımız gibi polisler içeriye girdi. Bizleri yere yatırdılar. Daha sonra Muhsin’i bir odaya, bizi de bir odaya koydular. O ara Muhsin’in sesleri geliyordu. Muhsin’in burnunu kırmışlardı. Halıda kan izleri vardı. Muhsin hakkında gözaltı kararı olduğunu söyleyip Muhsin’in alıp götürdüler. Evde 2 saat arama yaptılar.”

Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilen kişiler şöyle: "Suphi Orhan, Mazlum Kardaş, Fermandar Kardaş, Sohbet Yıldız ve Muhsin Acar."

Gözaltılara ilişkin dosyada kısıtlılık kararı var.