Amed'de seçim startı verildi

HDP Amed İl Seçim Koordinasyonu, 24 Haziran'da düzenlenecek baskın seçim için çalışmalarının startını verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Seçim Koordinasyonu, Vedat Aydın Konferans Salonu'nda düzenlediği basın toplantısıyla 24 Haziran baskın seçim çalışmalarının startını verdi.

İl ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda kişinin katıldığı toplantıda HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Şerif Çamçi açıklama yaptı.

Baskın seçimin derin bir bunalım yaşayan mevcut rejim için varlık ve yokluk nedeni olduğunu vurgulayan Çamçi, “AKP ve MHP koalisyonu bu seçimleri kazanarak, mevcut otoriter rejimin faşizan yapılanmasını tamamlamak istemektedir. Bunun için ihtiyaç duyduğu iç ve dış politik hamlelerin önemli bir kısmını bu seçimler sonrasında elde edeceği sonuçlar üzerinden yapmayı düşünmektedir. Yani bu seçimler AKP-MHP ittifakı kadar, derin bir bunalım yaşayan mevcut rejim için de varlık-yokluk nedenidir” dedi.

SANDIK GÜVENLİĞİ

Sandık güvenliğini gözeterek seçim çalışmalarında temas kurulmayan tek bir seçmenin kalmayacağını dile getiren Çamçi, “Bu kirli ittifak, önündeki en önemli engel olarak partimiz HDP’yi görmekte ve bu temelde hedefine almakta; baskıları artırmaktadır. Buna karşı bize düşen görev; halkımızın iradesini temsil eden tek bir oyun bile heba olmaması için sandık güvenliğini gözeten, gerekli tedbirleri alan bir çalışma yürütmek ve daha da önemlisi zaman sorunumuz olsa da temas kurulmayan tek bir seçmen bırakmayacak hedefli bir seçim örgütleme çalışması yürütmek olacaktır” ifadelerini kullandı.

‘TEK SEÇENEK MÜCADELE ETMEK’

Mücadeleden başka seçeneklerinin olmadığına dikkat çeken Çamçi, “Şartlar ne olursa olsun kararlılıkla ve büyük bir moral ve iddiayla, tüm demokratik güçlerle birlikte mücadeleyi sürdüreceğiz. Çünkü parti olarak, Türkiye halklarının umudu olma iddiamızı kararlılıkla sürdürmekten ve tüm baskı ve ötesinde imha politikalarına direnişle yanıt vermekten, yani mücadeleden başka seçeneğimiz bulunmamaktadır" dedi.

İl Eşbaşkanı Çamçi, konuşmasına şöyle devam etti: "Sorulacak hesabımız var. Çünkü HDP’ye verilecek her oy, halklarımıza karşı işlenen suçlara cevap olacaktır. Çünkü HDP’ye verilecek her oy, tüm baskılara rağmen boyun eğmediğimizin beyanı olacaktır. Çünkü HDP’ye verilecek her oy, kadın özgürlük mücadelesinin daha da büyütülmesi anlamına gelecektir. Çünkü HDP’ye verilecek her oy, geleceği karartılmak istenen gençliğin isyanı olacaktır. Çünkü HDP’ye verilecek her oy, özgürlüğümüze giden yolun önünü açacaktır. Bu nedenle soracak hesabı olan herkesi bulunduğu ilçede, mahallede, köyde HDP seçim çalışmalarına katılmaya davet ediyor ve halkımızı HDP etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz."

Yapılan açıklamanın ardından koordinasyonun toplantısı basına kapalı olarak devam etti.